Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hatékonyság

Ezt a hibát szinte mindenki elköveti ablaktisztítás közben

2023. szeptember 27.

2 perc olvasás

ELLE

ablak ablaktisztítás
 Ezt a hibát szinte mindenki elköveti ablaktisztítás közben
© Shutterstock

Az ablaktisztítás papíron elég egyszerűnek tűnik.


Az ablaktisztításhoz csak egy kis tisztítószerre, vízre és egy rongyra van szükség, ugye? Nos, nem ilyen egyszerű, ha csíkmentes felületet szeretnénk elérni. Van egy fontos szabály, amit érdemes betartani, amikor rászánjunk magunkat az ablakaink megpucolására. 

Ez a legfontosabb tipp

A szakértők azt javasolják, hogy okos ötlet mikroszálas kendőt használni a tisztításhoz, hogy ne hagyjunk csíkokat. Van azonban egy hiba, amit sokan elkövetnek, ez pedig az, hogy körkörös mozdulatokkal dolgoznak. Mi a titok? Egyik oldalról a másikra kell haladni, mert az ablakok körkörös tisztítása végül csíkokhoz vezet, mert folyamatosan elkenődnek a már megtisztított területek.

Tehát a kevesebb csík és a frusztráció elkerülésének az érdekében kezdd el vízszintesen törölni az ablakokat. Az ablaküvegeket először a szélükön tisztítsd meg, ahol a legtöbb por és szennyeződés található. A körkörös mozdulatokkal az a másik probléma, hogy statikus elektromosságot generálnak, ami több port vonz az üvegre. Íme, egy TikTok videó, hogyan töröld helyesen vízszintesen az üvegeket:

Milyen gyakran kell megtisztítani az ablakokat? 

Az ablaktisztítást általában évente egyszer vagy kétszer kell legalább elvégezni. Az ablakok tisztításának legjobb ideje tavasszal van, de ez természetesen lakóhelytől függően változhat. A szakemberek azt javasolják, hogy az emberek kerüljék a túl meleg napokat, amikor a napsugarak erősek, mivel a hő hatására az üveg túl gyorsan kiszáradhat, és elkenődést okozhat.

Via

 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves