Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Utazás

4 legjobb romantikus európai úti cél 2024-ben, ha kikapcsolódásra vágytok

2024. március 17.

4 perc olvasás

ELLE

Európa utazás úti cél
 4 legjobb romantikus európai úti cél 2024-ben, ha kikapcsolódásra vágytok
© Shutterstock

Ezek az európai úti célok tökéletesek az idei évre. 


Még nem döntöttétek el a pároddal, hogy idén hova utaznátok együtt? Most összeszedtünk néhány romantikus európai úti célt, amit biztosan nem bánnátok meg. Ezekre a különleges helyekre érdemes mindenkinek életében legalább egyszer ellátogatnia, ha van rá lehetősége. 

1. Portugália, Douro-völgy

Sokan úgy gondolják, hogy ennek a tájnak a szépsége vetekszik Toszkánáéval. A világ egyik legszebb borvidékének tartják, és talán már hallottad azt a mondást, hogy „Isten teremtette a földet, és az ember a Douro-t”. Portugália egyik legfelkapottabb helye, és tökéletes utazás lehet úgy is, ha Porto városát látogatjátok meg először, és utána mentek el a borvidékre. Erdők, kastélyok, kolostorok és varázslatos völgyek találhatóak a vidéken, valamint a hajókázást se hagyjátok ki. 

@super.portugal Quinta do Ventozelo - Douro Valley - Portugal 🇵🇹 🎥 @ventozelohotelquinta / @ritz.costa #douro #portugal #portogallo #porto #travel #europe #dourovalley #amazing ♬ original sound - Sandra 🍋
@luxurycolumnist If you like wine, put these incredible vineyards in the Douro Valley of Portugal on your bucket list! You can even stay at The Vine House, which has stunning views of the Douro river. Have you ever been to the Douro or tasted Douro wines? #douro #visitportugal #portugal #portugalscenery #norteportugal #portugaltravel #vineyard #luxurycolumnist #portugaltiktok ♬ Aquí estas (Versión Piano) - Instrumental Version - Instrumental Piano Worship

2. Svédország, Tükörkocka Harads közelében

A Mirrorcube vagyis a Tükörkocka elnevezésű hotelszoba Svédország északi részén, Harads közelében található. Ha csendre vágytok a pároddal, és arra, hogy egy kicsit elbújjatok a világ elől, akkor a legjobb választás, hiszen ez a láthatatlan hotelszoba a fenyőerdőben épült meg, csupán 60 km-re az északi sarkkörtől. A “kockaszállót” a Tham & Videgård építésziroda alkotott meg. Érdekessége, hogy szinte észrevehetetlen, mert visszatükröződnek rajta a fák illetve a környező táj, így sikeresen beleolvad a környezetébe. A természeti élmények uralják a nyaralást az erdei gyógyfürdőtől a motorosszános szafariig, jeges étkezésig, husky szánkózásig és az északi fényig. Nem unatkoznátok! 

3. Görögország, Antiparos

Muszáj beszélnünk a Kükládok igazi ékkövéről. Ez a kis sziget a híres testvérszigettel, Párosszal szemben található. A párok számára is tökéletes, hiszen a nyüzsgéstől távol van, és egy igazi gyöngyszem. A sziget homokos strandjai lélegzetelállítóak, és minden feltétel adott, hogy a pároddal egy felejthetetlen tengerparti nyaraláson vegyetek részt. Az Antiparoszi barlangba szintén érdemes ellátogatni, lenyűgöző hely. Azt azonban fontos tudni előre, hogy 411 lépcsőfok vezet mintegy 100 métert lefelé a barlangba. 

@greece.explores Summer in Antiparos through @Jennifer ‘s beautiful eyes!💗🇬🇷 TT:jtel29 #greece #greece🇬🇷 #greeceguide #greecetiktok #antiparos #greecetravel ♬ original sound - Greece
@girlgoingtravel there is more to do in Greece besides relaxing on the beach - this cave in #antiparos is waiting to be explored 😍 #traveltiktok #greecetiktok #paros #greecetravel ♬ Young Folks - Shindig Society

4. Franciaország, Provence

Provence-Alpes-Côte d'Azur régió Franciaország déli részén, tenger és hegyek között található napfényes, mediterrán vidék, és nem meglepő, hogy a világon az egyik legnépszerűbb célpont. Lehetőség van a tengerparti kikapcsolódásra, azonban emellett nevezetes műemlékei mint az avignoni Pápai Palota, Pont du Gard háromszintes római vízvezetéke és egyedülálló természeti látnivalói, mint Camargue lenyűgöző élményt nyújtanak a látogatóknak. A régió fő attrakciója pedig nem más, mint a levendula. Az biztos, hogy bőven van lehetőség romantikázni. Íme, egy videó erről a vidékről is kedvcsinálónak:

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves