Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Utazás

3 olcsó és mesés európai város, ahova mindenkinek el kell utaznia legalább egyszer

2023. július 25.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

Európa utazás város
3 olcsó és mesés európai város, ahova mindenkinek el kell utaznia legalább egyszer
© Getty Images

Utazni nemcsak nyáron, hanem egész évben remek program – mi pedig ajánlunk 3 európai helyet, ahol életre szóló élményekkel gazdagodhatsz, és még a pénztárcád is vastagabb maradhat.


Világot látni mindig érdemes, hiszen a pihenésen túl rengeteg érdekes tapasztalattal és örök emlékekkel térhetsz haza. Utazni mindig jó, és ahhoz, hogy jól érezd magad, nem kell feltétlenül messze menned, és hatalmas összegeket költened: Európa számos városát felfedezheted, és garantáltan nem fogod megbánni! Mutatunk néhány ötletet!

3 európai város, ahova bármikor érdemes elutazni

Ezekbe a városokba az év bármely szakában ellátogathatsz:

Krakkó, Lengyelország

krakko-elle.hu
Forrás: Getty Images

Krakkó az ország egyik legnagyobb és legrégebbi városa, amely számos látnivalót kínál a turisták számára. A Szent Mária-templom és a Wawel-kastély Közép-Európa egyik legszebb városává teszik, és érdemes tudni, hogy Krakkót a figyelemre méltó középkori építészetének köszönhetően az UNESCO 1978-ban a világörökség részének minősítette.

Belgrád, Szerbia

belgrad-elle.hu
Forrás: Getty Images

Belgrád a történelem során mindig a keleti és a nyugati kultúra választóvonalán helyezkedett el, ami mind építészeti, mind kulturális szempontból nyomott hagyott a városon. A város alapítása a kelta és római időkre tehető, majd a szlávok betelepülése követte. Ha erre jársz, Nándorfehérvár várát semmiképp ne hagyd ki, ugyanis számos része van, ami minden turista szerint elképesztően gyönyörű!

Riga, Lettország

riga-elle.hu
Forrás: Getty Images

Ez a város szintén a világörökség része, elsősorban azért, mert az óváros és a XIX. század végén épült szecessziós épületei egyedülállóak. Érdemes megnézni a Szent Jakab-székesegyházat, a Szabadság emlékművet és a rigai állatkertet is, ahol számos ritka állatot is felfedezhetsz.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves