Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Námi pihenőágy
Námi pihenőágy
design és gyártó: Pinezits Petra és Takács Alexandra, NORNA

Nincs abban semmi misztikus, ha két fiatal formatervező úgy gondolja, hogy munkájához inspirációért a posztmodern science fiction tárgyi világába utazik, majd az idősíkokkal játszva a múlt ihlette bútoraikat a jövő generáció számára ajánlja. Vagy mégis? A NORNA márka mindössze egy évvel ezelőtt debütált, Námi bútorkollekciójuk az EDIDA-jelölt pihenőággyal máris sikertörténet. Ez fantasztikus!

 

 

A Nornák a sors istennői a skandináv mitológiában: Urd, Verdandi és Skuld a legfontosabb alakokként a múlt, a jelen és a jövő képviselői. Ez a misztikus felvezetés teszi érthetővé Pinezits Petra és Takács Alexandra tervezői filozófiáját, amely átszövi a NORNA márkát és első bútorkollekciójuk, a Námi darabjait.

Vannak tervezők, akiket egy izgalmas alapanyag, forma vagy akár az életből ellopott részlet, hangulat inspirál. Petra és Alexandra kiindulópontja más: a történet. Először van meg a feldolgozásra szánt téma, amit aztán bútorok formájában bontanak ki előttünk. Ekkor kezdődik meg a különös időutazás: a múltban kutatnak, történetüket a jelenbe ágyazzák és közben a jövőt alakítják. A NÁMI kollekció megalkotásához a posztmodern science fiction mozifilmek tárgyi környezetéből, valamint a Blade Runner (Szárnyas Fejvadász) forgatási helyszíneiből inspirálódtak a tervezők – utóbbiért csak egy elhagyatott budapesti hőerőműig kellett utazniuk.