Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Uno Mas Tapas Bar © Dömölky Dániel
Uno Mas Tapas Bar

Szendrő Péter és építészirodája, a 81Font által tervezett enteriőrök jól ismertek a Budapestiek körében: az ő munkájuk a Societé Budapest multifunkcionális tere, a Hilda, a Mazel Tov éttermek, az Ötkert, a Trafiq és a Doboz szórakozóhelyek, és mindemellett persze számos magánlakás, szálloda-, középület-, és iroda belső tereinek tervezése is az ő nevükhöz fűződik. Legújabb projektjeik közül az Uno Mas tapasbár belső tere a legkülönlegesebb!

A Pozsonyi úti új tapasbár tervezése a világjárvány alatt kezdődött el, a hasonló jellegű éttermek stílusától eltérő koncepció mentén.

„Szerettünk volna elvonatkoztatni a hagyományos és megszokott mediterrán stílusvilágtól, ugyanakkor célunk volt a spanyol életöröm megragadása az étterem enteriőrjében”

– mondja Szendrő Péter, a 81font alapítója.

„Így esett a színválasztásunk a sangríabordóra és a padron paprika zöldjére, amelyet parafa, terrazzo- és gránitfelületekkel egészítettünk ki – ezek az árnyalatok és anyagok a mediterrán vidék népszerű, jellemző elemei, melyek szerintünk indirekt módon is felidézik a térség hangulatát.” 

A helynek egyedi, és meghatározó eleme volt a nagy belmagasság, amit a tervezők a légies térérzet megőrzése érdekében semmiképpen sem akartak álmennyezettel elrejteni. Ehelyett olyan megoldást kerestek, ami tisztázza a tér arányait és kiemeli annak tágasságát. A mennyezetről függesztett installáció ezért nem csupán látványos térelem, amely vizuálisan osztja a teret, de funkcionális szereppel is bír: a keretekbe feszített rattanbetétek ugyanis tompítják és szórják a mennyezeti spotlámpák fényét, aminek köszönhetően hangulatos, finom világítási képet kapunk – ez pedig tovább fokozza a meleg, mediterrán színek által dominált tér otthonosságát. 

Fontos szempont volt ugyanakkor a modernitás is, hiszen nem egy hagyományos étteremről, hanem egy belvárosi, pörgős, nyüzsgő gasztro-bárról van szó. Ezért a felületek kifejezetten letisztultak, geometrikus jellegűek, a téglalap-forma meghatározó motívum a falakon és a mennyezetről függő installációban is.

„A tér karakterét adó belsőépítészeti elemek, valamint az alkalmazott színek és anyagok összehangolásával végül olyan dinamikus és mozgalmas enteriőrt alkottunk meg, amely véleményünk szerint remekül illeszkedik a Pozsonyi út nyüzsgő és élettel teli atmoszférájához”

– teszi hozzá Szendrő. 

TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTS A GALÉRIÁRA: 

article-gallery-img

További információkért látogass el az Uno Mas weboldalára! 

EDIDA 2023

Idén is összeállítottuk nektek a magyar design szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak, termékeinek és szép tereinek listáit, amelyekből ti választjátok ki a magyar design szakma 2023-as „Oscar-díjasait”. Ismerd meg őket, és szavazz a kedvenceidre!

Exkluzív banki partnerünk: Raiffeisen
Autós partnerünk: Raiffeisen

A SZAVAZÁS LEZÁRULT

Nyertesek

Együttműködő partnerünk: MaxCity
JYSK

Az év enteriőrje, közösségi tér további jelöltjei

Jelölőbizottság

A jelölteket egy nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE