Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hannabi
Hannabi

A Hannabi tizenhárom éves működése alatt új szemléletmódot, ha úgy tetszik: filozófiát épített a kanapé köré. Rácz Anikó alapító-designer azóta sem gondolkozik „befejezett” bútorokban, hisz a márka lényege épp az individum és az interaktivitás összekapaszkodása egy személyes, egyedi bútor megalkotásához. A Hannabi értéke a mérték, a minőség és az ökotudatosság. Persze az sem mellékes, hogy a kanapék egyszerűen szépek!

 

Különös rendszer, különös művészi érzékenység, különös elköteleződés egy jobb és öko-logikusabb életforma iránt. Hannabi kanapét vásárolni annyit tesz, mint hazavinni ezt a sok „különlegességet”.

Nem véletlenül került épp a kanapé a márka fókuszába. A legtöbb, minket körülvevő tárggyal szemben ez a lágy, feminin bútor vizuálisan és funkcionálisan is összetett feladatokra hivatott. Ehhez képest viszonylag elhanyagolt tervezői terület volt az elmúlt évtizedekben – ezen változtatott Rácz Anikó és a Hannabi. Tapasztalataik szerint a kanapé mérete, a térben és használóik életében betöltött szerepe indokolja, hogy szakítsunk a konfekcióval, a késszel, és válasszunk egy másik utat: készüljön a kanapé egyedi méretben és jól, hogy betölthesse a márka misszióját. Az pedig nem kevesebb, mint hogy ez a befogadó, családok és közösségek életét befolyásoló és összefogó bútor több legyen egy szép szobornál: eleven részévé váljon az igényes épített térnek, ha lehet, minél tovább.

Long-life choice. A világ, amelyben élünk impulzív, gyors, birtokló és eldobó egyszerre. Szinte semmit sem választunk úgy, mintha egy életre tennénk. A Hannabi márkafilozófiája azonban szembemegy ezzel a tétellel. Azt mondja, hogy egy jobb minőségű, nagyobb értékű termék megvásárlása nemcsak üzletileg, de a környezetet tekintve is fenntarthatóbb modell. Ugyanazt az értéket a gazdaságban tartva sokkal kisebb a környezeti terhelés és az ökológiai lábnyom.  

Egy kanapé ugyanakkor az enteriőr dísze és funkcionális eleme egyben. Rácz Anikó és csapata az ázsiai filozófiákra jellemző reduktív szemlélettel dolgozik a kanapék küllemén, egyetlen formát helyezve a fókuszba. Ezt fejlesztették egy intelligens, felhasználóbarát rendszerré, amelynek segítségével tökéletesen személyre és térre szabható a kanapé. A Hannabi erőssége ez a rugalmasság. Minden bútor minimum és maximum méretek között centiméterre pontosan készül, az első mozzanattól az utolsó simításig kézi munkával. Design kanapéról lévén szó, az ergonómiai, esztétikai és minőségi kitételeket is magasan teljesíti. Ezt pedig tizenhárom év elteltével egyre markánsabban jelzi vissza a piac, hiszen még egyetlen bútort sem kellett átkárpitozniuk vagy felújítaniuk. A Hannabinál mindig van második esély, erre hozták létre a second chance oldalukat, ahol a régi kanapék új gazdára, új életre találhatnak. Az idők folyamán megjelentek a márka háza táján olyan kiegészítők is, amelyek a kanapé közvetlen környezetében elhelyezve növelik a komfortszintet: párnák, tálcák, lerakóasztalkák, szőnyegek és lámpák erősítik a Hannabi-életérzést.

Hogy mit tartanak a legfontosabb mérföldkőnek a márkával kapcsolatban, az elénk vetít egy bécsi bemutatkozást még 2013-ból a Made To Measure sofa stystem első darabjaival, majd az Urban Nomad kapszulakollekció és legújabban egy közösségibútor-széria megszületését. Épp küszöbön a nemzetközi piacra lépésük, és biztosra vesszük a sikert, hiszen ezekbe a bútorokba könnyű beleszeretni. Mert a Hannabi kanapé egy fészek, aminek a természete a befogadás, a pihenés és az intimitás. Egy életre.

Weboldal

Instagram

EDIDA 2023

Idén is összeállítottuk nektek a magyar design szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak, termékeinek és szép tereinek listáit, amelyekből ti választjátok ki a magyar design szakma 2023-as „Oscar-díjasait”. Ismerd meg őket, és szavazz a kedvenceidre!

Exkluzív banki partnerünk: Raiffeisen
Autós partnerünk: Raiffeisen

A SZAVAZÁS LEZÁRULT

Nyertesek

Együttműködő partnerünk: MaxCity
JYSK

Az év márkája további jelöltjei

Jelölőbizottság

A jelölteket egy nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE