Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MOON by DBE.Furniture Bútorkollekció újrafelhasznált alumíniumból
MOON by DBE.Furniture Bútorkollekció újrafelhasznált alumíniumból

Hogy van-e élet a Holdon? Most fontosabb kérdés, hogy hol férnek majd el a MOON bútorkollekció darabjai? Mi, designrajongók hajlamosak vagyunk a messzi (külföldi) tervezők háza táján nézelődni, miközben elég volna a hazai DBE.Furniture online designplatformra figyelni. Ott tűnt fel a világ első, alumíniumhabból készült bútorcsaládja, a MOON, amely fényűző, futurisztikus és fenntartható!

Amikor új terepre téved az ember, ám eltökélt abban, hogy valami jót, sőt egyedülállót vigyen véghez, valahogy súlytalanabbá válnak az akadályok. A vízió lebeg a szemünk előtt, és ha a DBE.Furniture online piactérre tekintünk, nem túlzás azt mondani:

egy teljes paradigmaváltás, amely fenntartható pályára állítja a bútortervezést és -gyártást, miközben a high-end designról sem mond le.

A MOON bútorkollekció kapcsán abban a kivételes helyzetben találjuk magunkat, hogy a tárgyak és az ahhoz vezető út, mondhatjuk: a keletkezéstörténet együtt vizsgálva adhat teljes képet a projekt horderejéről. Mert nem elég, hogy a MOON megalkotásához választott alumíniumhabból eddig még nem készült bútorszéria a világon, de a hozzá tartozó online platform is a fenntarthatóság irányába repít bennünket. Nem csoda, hogy a Milánói Design Hét közönsége is elismeréssel fogadta a kollekciót. 

A re-anyag: az alumínium újrafelhasználásával létrejövő aluhab amellett, hogy semmi mással össze nem hasonlítható, egészen futurisztikus textúrát és transzparenciát kölcsönöz a bútoroknak, pehelykönnyű, mégis rendkívül ellenálló és könnyen megmunkálható.

A tervezési rendszer 90%-ban újrahasznosított és EPD-tanúsítvánnyel ellátott alumíniumhabot tartalmaz, vagyis bizonyítottan környezetbarát.

Koczka Kristóf Red Dot-díjas formatervező elegáns és részletgazdag kollekcióvá emelte az alumíniumhabot, és mivel a bútorok megjelenésében egyesül az art nuovo kecsessége és az organikus minimalizmus, ezért a stílust empire nuovónak keresztelték el. A MOON tartószerkezete és csomóponti kialakítása lehetővé teszi a bútordarabok méretezhetőségét, többféle szekrénytípus kialakítását, és azt is, hogy az akár színezett alumíniumhab-elemek tetszés szerint kombinálhatóak legyenek. 

Figyelem, Földlakók! A DBE (Designs by Earthlings, azaz Designtárgyak földlakóktól) alapítói a MOON termékcsaláddal nem csupán egy, a környezetére figyelmes, luxuskategóriás bútorkollekciót adtak nekünk, de egy olyan kivételes online piacteret is, ahol minden megfelel egy szigorú, de flexibilisen értelmezhető fenntarthatósági kritériumrendszernek. Az összes tárgynak funkcionálisnak, innovatívnak és szerethetőnek kell lennie, de az is lényeges, hogy egyedien alakítható és lokálisan gyártható legyen.

TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTS A GALÉRIÁRA: 

article-gallery-img

A DBE küldetése, hogy az ember tervezze, gyártsa, értékesítse és vásárolja másként a designtermékeit. Minden, a platformon majd megjelenő bútor – ahogyan a MOON – magas szinten személyre szabható lesz. Miután a megrendelő kiválasztja a neki tetsző formát, méretet és színt, a kivitelezés a megrendelés helyszínéhez legközelebb eső ponton történik. A DBE kiterjedt gyártói hálózata és megbízott bútormenedzserei révén garantálja a legmagasabb minőségű kivitelezést. A lokális gyártás jelentősen lecsökkenti a bútorok szállítása során keletkező széndioxid-kibocsátást, és támogatja a helyi kis- és középvállalkozásokat. Mindenkinek jó.

Hogy mi a MOON és a mögötte álló platform üzenete? Ahogy Kiss Bence Ádám, a DBE.Furniture alapítója vallja: lassan, de biztosan, tárgyanként jobb hellyé tehetjük a világot.

Szeretnéd még jobban megismerni a terméket és az alkotóját? Ezen a weboldalon többet is olvashatsz rólunk! 

EDIDA 2023

Idén is összeállítottuk nektek a magyar design szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak, termékeinek és szép tereinek listáit, amelyekből ti választjátok ki a magyar design szakma 2023-as „Oscar-díjasait”. Ismerd meg őket, és szavazz a kedvenceidre!

Exkluzív banki partnerünk: Raiffeisen
Autós partnerünk: Raiffeisen

A SZAVAZÁS LEZÁRULT

Nyertesek

Együttműködő partnerünk: MaxCity
JYSK

Az év fenntartható kezdeményezése további jelöltjei

Jelölőbizottság

A jelölteket egy nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE