Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Fauna a Dunakanyarban
Fauna a Dunakanyarban

Ide azonnal beköltöznénk! A Dunakanyar látványos ölelésében megbújó kis ház mindennel rendelkezik, amit szeretünk: tágas, élhető terek, kivételes minőségű design, lélegzetelállító panoráma. A tökéletesség nem véletlen, a ház ugyanis egy budapesti család számára épült, akik nagy szeretettel és odafigyeléssel rendezték be azt saját maguk számára.

Az utcafront felől alig észrevehető, könnyűszerkezetes, rejtett ereszes faház stílusában erősen emlékeztet a népszerű A-vonalú kabinházakra. Egyszerű vonalvezetése, letisztult skandináv stílusa kívülről is egyedivé teszi, de igazi értéke odabent rejlik, ahol a tulajdonosok a kevesebb több elvét követték.

„Az otthonunk tele van különleges részletekkel, ezért itt kifejezetten az volt a célunk, hogy minden a lehető legegyszerűbb legyen, csak a feltétlenül szükséges tárgyakat és eszközöket használjuk, és semmi feleslegeset ne cipeljünk be”

– mondja a tulajdonos, Haberland Anita lakberendező, stylist.

A letisztultság célja, hogy a ház legnagyobb erényét, a páratlan természeti környezetet emelje középpontba. Ennek köszönhetően az amerikai konyhás nappaliban egybemosódik a kint és bent, és minden a hatalmas üvegfelületeken keresztül elénk táruló látványnak rendelődik alá. A lent hálószobával, plusz fürdőszobával, a galérián állókádas hálóval, illetve kerti szaunával rendelkező kis ház ráadásul egész évben használható, így akár télen is gyönyörködhetünk a festői Dunakanyar szépségében.

„A legnagyobb kihívást a lejtős, dombos terepen való építkezés jelentette. Ami az épület egyediségét és az egész Dunakanyar romantikáját adja, az építőipari szempontból egy rémálom. Most egy másik, hasonló házon dolgozunk a közelben, így elmondhatom, hogy kifejezetten az extrém terepviszonyokon való építkezés szakértőjének érzem magam”

– teszi hozzá Anita, aki eredetileg 2010-ben végzett a KREA Iskola Enteriőrtervező szakán. Az iskola elvégzése után a divat területén helyezkedett el, a lakberendezés iránti szenvedélye azonban azóta is töretlen. A Kopaszi-gát első, stílusos helye: a Fruska Picnic & Bistro kialakítása is az ő nevéhez fűződik, de döntően magánlakások tervezésében hasznosítja tudását és tehetségét. Mint mondja, leginkább az utazásai inspirálják, és egy tér kialakítása során a hangulatteremtés a legfontosabb célja – amihez az szükséges, hogy a bútorok, burkolatok, világítás és színek mind egy egységgé álljanak össze, kiszolgálják az adott tér funkcióit, mindemellett pedig otthonos, kényelmes összképet adjanak. A Fauna esetében elmondhatjuk, hogy ez kompromisszummentesen sikerült! 

„A budapesti taposómalomból itt tökéletesen ki lehet szabadulni, ehhez azonban az kellett, hogy a belső tér is ugyanolyan nyugtató hatású legyen, mint a házat körülvevő természet. Ezt természetes anyagok és natúr színek használatával – például Bauwerk mészfestékkel, Thermowood faburkolattal – értük el. Egy nyaralónál mindig kiemelten fontos az alvásfunkció, ezért itt nem kötöttünk kompromisszumot: az ágyaknál törekedtünk a szállodai minőségre. És külön büszke vagyok arra, hogy a 45 m2-es alapterület ellenére a kétszintes házba befért egy kis gyerekszoba és a galérián egy állókád is, a kertben pedig el tudtunk helyezni egy szaunát” – meséli.

TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTS A GALÉRIÁRA: 

article-gallery-img

EDIDA 2023

Idén is összeállítottuk nektek a magyar design szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak, termékeinek és szép tereinek listáit, amelyekből ti választjátok ki a magyar design szakma 2023-as „Oscar-díjasait”. Ismerd meg őket, és szavazz a kedvenceidre!

Exkluzív banki partnerünk: Raiffeisen
Autós partnerünk: Raiffeisen

A SZAVAZÁS LEZÁRULT

Nyertesek

Együttműködő partnerünk: MaxCity
JYSK

Az év enteriőrje, magánlakás további jelöltjei

Jelölőbizottság

A jelölteket egy nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE