Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Extravagáns Oázis
Extravagáns Oázis

Egy színész házaspár, Borbély Alexandra és Nagy Ervin extravagáns, eklektikus otthona, amelyben a mesésebbnél mesésebb vintage, mediterrán, és modern kiegészítőké, valamint szemet gyönyörködtető tarka, mintás tapétáké a főszerep.

Csáki Tünde enteriőrtervező valóságos mesevilágot teremtett Szandra, Ervin és két tüneményes ikerlány bel-budai otthonában: a szobákban sétálva órákig gyönyörködhetünk a míves dekorációs elemekben és a gazdagon díszített tapétákban. Maga a lakás csendes, tágas, világos – két szomszédos ingatlant nyitottak egybe a felújítás során: a kisebb lakásból Ervin nagylányának alakítottak ki egy különálló lakrészt, telis-tele különleges részletekkel, például bájos dzsungelmintás tapétákkal. 

A tervező húsz évig filmes szakemberként (egészen pontosan díszlettervezőként) és stylisként dolgozott, így bőven volt tapasztalata az ügyes térszervezésben. Modern eklektikus stílusa egyébként is közel állt a házaspár elképzeléseihez – a megrendelő és tervező között különösen jó volt az összhang ennél a  projektnél, a felújítás folyamata könnyed és harmonikus volt. 

A terek átszervezése, valamint a burkolatok és felületek arányainak kialakítása került fókuszba – minden helyiséget újraszerveztek, a legtöbb falat lebontották, az eredetileg szűkös, kisméretű konyha falaitól megszabadultak és egy hatalmas, egyterű nappali-étkező-konyhát hoztak létre a három különálló helyiségből.

A nagyméretű nyílászárók, hófehér falak és a világos padlólapok segítségével csak úgy ragyog a tér: a finom, elegáns alapot tökéletesen kiegészítik a hangsúlyosabb statement tapéták, változatos világítótestek és vintage bútorok. 

A hálószobát a kislánybirodalomhoz és az étkezőhöz hasonlóan drámai részletek öltöztetik – az ágy hátfalát smaragzöld, geometrikus mintázatú bársonyos felületű burkolat borítja, amely egy bejárható gardróbot rejt. A woodelier, Artcore és Möbelkunst vintage üzletek kínálata gyakorlatilag mindent biztosított, amelyre bútorok és kiegészítők terén szükség volt.

A harmónia minden téren működött: Tünde, Szandra és Ervin meglátták a különleges elemekben rejlő lehetőséget, mint például a mesébe illő, üvegcseppekre emlékeztető csillárokban, amelyek gyönyörű párbeszédet folytatnak a dzsungelmintás tapétákkal.

Úgy festenek a faldekoráció előtt, akár az esőcseppek a dzsungelben.

A matt fekete konyhabútort míves rosa portogallo márványpulttal és finom rózsaszín árnyalatokkal lágyították, míg a nappaliban a rózsaszín fotelek és a szabálytalan vonalvezetésű, aranylábazatú dohányzóasztal életet lehelnek a monokróm térbe. A térben itt-ott felbukkan egy-egy állatmintás dekorációs elem, tigris, kézműves kerámiatárgy, vagy éppen egy fényesen csillogó réz kiegészítő. Az étkező melegséget áraszt: a barna különböző meleg árnyalatai: a dzsungelmintás tapéta lágy színpalettája, a színátmenetes üvegcsillár cseppalakú függői, a mid-century sideboard, a grandiózus étkezőasztal, valamint az ikonikus étkezőszékek nádazott felülete gyönyörűen összefogják a teret. 

TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTS A GALÉRIÁRA: 

article-gallery-img

EDIDA 2023

Idén is összeállítottuk nektek a magyar design szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak, termékeinek és szép tereinek listáit, amelyekből ti választjátok ki a magyar design szakma 2023-as „Oscar-díjasait”. Ismerd meg őket, és szavazz a kedvenceidre!

Exkluzív banki partnerünk: Raiffeisen
Autós partnerünk: Raiffeisen

A SZAVAZÁS LEZÁRULT

Nyertesek

Együttműködő partnerünk: MaxCity
JYSK

Az év enteriőrje, magánlakás további jelöltjei

Jelölőbizottság

A jelölteket egy nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE