Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BABA Bistro © Gosztom Gergő
BABA Bistro

A belváros legújabb és talán legszerethetőbb étterme a BABA Bistro – egy olyan otthonos közösségi hely, amely bárhol lehetne a világon. Fónagy Dóra építész és designer legújabb alkotása nem csak a környéket járó turisták, de a helyiek számára is vonzó és különleges!

Kivételesen jó adottságokkal rendelkező tér átalakítására kapott megbízást Fónagy Dóra építész, designer. A Budapest belvárosában, az V. kerület Sas utca és József Attila utcák sarkán található, eddig utazási irodaként működő üzlethelyiség nagy belmagassága, hatalmas ablakfelületei és kiváló lokációja ideális alapot jelentettek egy új közösségi hely létrehozására,

amely sokkal több, mint egy étterem.

A BABA Bistro kialakításában ea külső-belső tér egybefolyása valósult meg: a kint és bent kapcsolata a tervezés során elsődleges fontosságú volt, akárcsak a kivételesen nagyléptékű növénykontextus, vagyis a zöld környezet. A tér központi eleme az enteriőrben hosszában végigfutó pult, melynek meghosszabbítása egyben közösségi asztalként is funkcionál. A térrel kommunikáló nyitott konyha valójában ugyancsak egy tálalópult, melynek köszönhetően a vendégek és a séfek közötti kapcsolat sokkal közvetlenebb, mint a hagyományos éttermekben. Minden adott tehát ahhoz, hogy egy laza, természetes élményben legyen részünk, ha a BABA-ban vacsorázunk.

A gasztronómiai stratégiát követve a belső tér is a természetességre fókuszál: a natúr színek, fapadló burkolat, melegen hengerelt acél és az üveg illetve tükör felületek mellett ezt a koncepciót erősíti a rengeteg növény is, mely a Finecut tervei alapján öltözteti fel a teret. Az otthonos, szerethető térélményt így a felhasznált anyagok, a visszafogott szín- és formavilág, a finom, derengő fények és a sok-sok növény egyaránt segítik. Nyáron pedig szó szerint még nyitottabb a tér, hiszen a hatalmas, nyitható ablakfelületek segítségével közvetlen kapcsolatba lép az utcával – így végképp egybeolvad kint és bent, közelebb hozva egymáshoz a várost és a természetet.

TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTS A GALÉRIÁRA: 

article-gallery-img

További információkért keresd fel az étterem weboldalát! 

EDIDA 2023

Idén is összeállítottuk nektek a magyar design szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak, termékeinek és szép tereinek listáit, amelyekből ti választjátok ki a magyar design szakma 2023-as „Oscar-díjasait”. Ismerd meg őket, és szavazz a kedvenceidre!

Exkluzív banki partnerünk: Raiffeisen
Autós partnerünk: Raiffeisen

A SZAVAZÁS LEZÁRULT

Nyertesek

Együttműködő partnerünk: MaxCity
JYSK

Az év enteriőrje, közösségi tér további jelöltjei

Jelölőbizottság

A jelölteket egy nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE