Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Brót
Brót

Bevásárlóközpontban stílusos, otthonos enteriőrt tervezni nem kis feladat – Móder Edit belsőépítésznek mégis sikerült a bravúr, amikor a MOM Park-ban található Brót pékség és kávézó tereit alakította át

 

 

A népszerű budai étterem és találkozóhely, a Villa Bagatelle mögött álló házaspár, Wirtz Ágnes és Albrecht közel egy évtizede nyitotta meg második egységét a MOM Parkban, amely az évek során egyre népszerűbbé vált. A kávézó először 2016-ban bővült tágas terasszal, ekkor kerültek be a Hellowood által tervezett fa installációk is a térbe, a tulajdonosok designtudatos szemléletének hírnökeként.

Most azonban újra aktuálissá vált a bővülés és a megújulás. Az ehhez kapcsolódó belsőépítészeti feladatokra a csapat Móder Edit belsőépítészt kérte fel, akivel korábban nagy sikerrel működtek együtt a szintén a vállalkozáshoz tartozó Bagatelle Gardenhouse butikhotel kialakításán. 

Edit egy rendkívül komplex feladatot kapott. Fontos volt, hogy az új, kibővített üzletteret vizuálisan és funkcionálisan is összekösse a Hellowood által megálmodott fa szobrokkal és a kávézótérrel, emellett utaljon a Villa Bagatelle-re és a Bagatelle Gardenhouse-ra is. Ugyanakkor az új funkcióknak is teret kellett adnia és – a korábbiaknál is jobban – hansúlyoznia a Brót pékség értékeit:

a természetességet, őszinteséget, a társadalmi felelősségvállalást és a magas minőségű alapanyagok használatát. 

A belsőépítész két külön területre osztotta a rendelkezésre álló teret. Az intimitás megteremtése és a kellemes, piknik-szerű hangulat fokozása érdekében élő sövénnyel határolta el a fa installációkat és az alattuk elhelyezkedő kertet az eladótér és a bevásárlóközpont többi részétől.

A pultok mögé a tervező díszletként árkádos falat emelt, utalva a két villaépület építészetére, felidézve azok csodás kertjeit. Mivel az átalakulás egyik célja volt, hogy az új termékcsoport, az elvitelre készülő ételek (saláták, főételek, palackozott italok, krémek) is megjelenjenek. Ezért az eredeti kávézó- és pékségfunkció mellett egy kis shop is helyet kapott az újjászervezett eladótérben. 

A belsőépítész kiemelt figyelmet fordított a szín- és anyaghasználatra is: az Árkossy Manufaktúra által készített bútorok tölgyfája például azonos a kávézó fa installációinak anyagával, ezzel is összekötve a terek hangulatát. A falak halvány drapp árnyalatot kaptak, a pult ékessége pedig az egyedi Mutina fehér mázas kerámia. A belsőépítészethez szorosan kapcsolódik a grafikai arculat is, mely a Studio Barath munkája – a feliratok, csomagolások éppolyan szándékosan visszafogottak, mint a bútorzat, annak érdekében, hogy a térben az domináljon, aminek kell: a péksütemények és más finomságok, és legfőképpen a természetesség.

NÉZD MEG A BRÓTRÓL KÉSZÜLT GALÉRIÁT ITT: 

article-gallery-img

Nézz körül a Brót weboldalán is! 


EDIDA 2023

Idén is összeállítottuk nektek a magyar design szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak, termékeinek és szép tereinek listáit, amelyekből ti választjátok ki a magyar design szakma 2023-as „Oscar-díjasait”. Ismerd meg őket, és szavazz a kedvenceidre!

Exkluzív banki partnerünk: Raiffeisen
Autós partnerünk: Raiffeisen

A SZAVAZÁS LEZÁRULT

Nyertesek

Együttműködő partnerünk: MaxCity
JYSK

Az év enteriőrje, közösségi tér további jelöltjei

Jelölőbizottság

A jelölteket egy nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE