Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Mészáros András
Mészáros András
belsőépítész

Letisztult, racionálisan szervezett terek, a kortárs design értő használata, okos és igényes részletek: Mészáros András építész-belsőépítész munkáit az átgondoltság és személyre szabott megoldások jellemzik.

 

Ritka az, amikor valaki fiatalon eldönti, mi lesz belőle felnőttként, de András már egészen korán biztos volt abban, hogy építész lesz. Az Építőipari Technikum elvégzése után a Debreceni Egyetem Építészmérnöki karán folytatta tanulmányait, majd két évig építészként dolgozott. Ez azonban nem bizonyult számára elég izgalmas és változatos tevékenységnek.

“Egy sokrétű, szabad kifejezési formára vágytam, ahol több különböző szakággal, helyszíni jelenléttel és irányítással bővül a tervezői folyamat” – mondja – „és mindezt a belsőépítészetben találtam meg.”

Napjainkban András elsősorban magánlakásokat és -házakat tervez, ezek komplexitása inspirálja leginkább, de irodák és más közösségi terekkel is foglalkozik.

„A belsőépítészeti munka minden projektnél más és más, hiszen minden ügyfél különböző. Folyamatosan biztosított a fejlődés, állandóan új anyagokkal, technológiákkal ismerkedem meg, miközben az emberi tényezőket is szem előtt kell tartanom. Szerintem egy tér attól lesz igazán jó, ha többfunkciós és tökéletesen kiszolgálja a benne élőt. Nem szeretem, ha egy belsőépítész a saját ízlését erőlteti rá az ügyfélre – én modern, otthonos, élhető és személyre szabott enteriőröket tervezek, amelyek minden megrendelőnél egyediek. Ebben a munkában ráadásul fontos a pszichológia is: az emberek döntő többsége nem is gondol arra, hogy mennyire befolyásolja a mindennapi életüket a tér, amelyben élnek. Ezeket a tereket megalkotni pedig nagy felelősség” – teszi hozzá.  

Ez a pszichológiai, empatikus megközelítés Andrásnál racionális térszervezési megoldásokkal párosul. Az általa tervezett enteriőrökben a helyiségek nagyvonalú és egyben ésszerű kialakítása döntő fontosságú. Tágas, nagyméretű szobáiban a falak és a burkolatok visszafogott háttérként szolgálják a megrendelővel szoros együttműködésben kiválasztott bútordarabokat, melyek így egyértelműen főszerephez jutnak az enteriőrben. A színekkel, felületekkel szándékosan visszafogottan bánik, és gyakori megoldás nála a teljes belmagasságú térelemekkel való játék. A fal egyenetlenségeit, beugróit jótékonyan elrejtő – és nem mellesleg rengeteg tárolóhelyet biztosító – homogén faburkolat például alkalmas lehet arra, hogy rendet teremtsen, engedje megpihenni a tekintetet illetve érvényesülni a tér fontosabb fókuszpontjait – mint amilyenek a műalkotások a falon.

„Az otthon legyen a személyiség kivetülése, hogy használóját tükrözhesse – ezért a személyes tárgyaknak, egyedi daraboknak kell dominálnia, és nem a konyhaeszközöknek vagy más, szükséges kellékeknek” – teszi hozzá András.  

MÉSZÁROS ANDRÁS TOVÁBBI munkáiért kattints a galériára:  

article-gallery-img

Nézd végig Mészáros András minden munkáját a weboldalán, és kövest őt Instagramon is további inspirációkért! 

EDIDA 2023

Idén is összeállítottuk nektek a magyar design szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak, termékeinek és szép tereinek listáit, amelyekből ti választjátok ki a magyar design szakma 2023-as „Oscar-díjasait”. Ismerd meg őket, és szavazz a kedvenceidre!

Exkluzív banki partnerünk: Raiffeisen
Autós partnerünk: Raiffeisen

A SZAVAZÁS LEZÁRULT

Nyertesek

Együttműködő partnerünk: MaxCity
JYSK

Az év designere további jelöltjei

Jelölőbizottság

A jelölteket egy nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE