Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Architres Studio
Architres Studio
Kis Dániel és Csizinszky László

Változatos, látványos projektek, csodálatos nagypolgári lakások kortárs elemekkel fűszerezve – Kis Dániel és Csizinszky László Studio Architres belsőépítészeti irodája számos extravagáns munkát felsorakoztathat portfóliójában: az egység nemcsak az általuk tervezett enteriőrökben, hanem fenomenális duójukban is jelen van. 

Mi a titka egy tökéletes, harmonikusan működő, esztétikus térnek?

Az építészet és belsőépítészet holisztikus vonzata, melyben rengeteg aspektust megvizsgálva, majd ezeket integrálva lehet egy egységes koncepciót megalkotni. Mindez direkt hatással lesz az emberi környezetre, ezáltal az emberek életére is

– ezt a folyamatot Csizinszky László különösen nagyra tartja a szakmájában. Dani a BME Építész tanszékén tanult, amikor is 2013-ban, egy Budapesten alkotó olasz belsőépítész, Luca Biagini mellé sodorta az élet. A belsőépítészeti alapok és arányok mellett mentora az olasz Dolce Vita életérzésből is adott neki némi ízelítőt. Laci a londoni Ravensbourne University-n, illetve a Paris College of Art-on folytatott tanulmányai alatt, 2015-ben kezdett bele első gyakornoki munkájába Budapesten, majd 2017-ben összesodorta őket az élet. Létrehozták saját irodájukat, azzal pedig az első közös projektjüket, az Apartment V névre hallgató AirBnB lakást, amelynek kialakításában és stílusában egyből szabad kezet kaptak (és amelyet az Archdaily: Building Of The Year díjon is jelöltek).

Az alap egy klasszikus nagypolgári lakás volt, eredeti halszálka parkettával és tekintélyes méretű nyílászárókkal, amelyeken csak úgy özönlött a természetes fény a beltérbe. Az enteriőrt kortárs, loftos részletekkel, a tér közepébe állított galériával, rengeteg növénnyel és a zöld különböző árnyalataival gazdagították. 

A végeredmény, bármihez is kezdenek, mindig friss, releváns, eklektikus, formabontó és karakteres. Erről tanúskodik a 2019-es S/ALON kiállításra megalkotott, különleges standjuk is, vagy szívünk csücske, a Logodi utcai lakás, amelyben gyönyörűen keveredik a nagypolgári elegancia pimasz, vibráló, modern kiegészítőkkel. Ugyan stílusuk mindig kontextusfüggő, munkáikban a párizsi tervezők formabontó stílusa, a letisztult és természetes skandináv esztétika, valamint a spanyol, lezser, nyers, őszinte tervezők világa keveredik.

Projektjeik szerves részét képezik az általuk tervezett, egyedi beépített bútorelemek (legyen ez akár egy konyhasziget, beépített bútorrendszer vagy mosdópult), és az extravagáns mobiliák is (ebből a vágyból született meg a REBLE, amelyről bővebben az Év fenntartható kezdeményezése kategóriában olvashatsz). 

“Mindig kellenek fókuszpontok a térben, illetve szeretem, amikor minden elem egy rendszer részét alkotja, az egyik anyag, tárgy, vagy forma következik a másikból, ahogy a terek is logikusan, jól használhatóan, de nem feltétlen a megszokott módon fűződnek fel egymásra.” - meséli Dani.

Laci szerint egy tér megalkotásakor mindig egy harmonikus összkép kialakítására törekszenek: ez lehet akár különböző korok, stílusok összhangja, amely egy jól funkcionáló, esztétikus egységet alkot, de előfordulhat, hogy egy “monoton,” szigorúbb irány működik – mindig a kontextust és a felhasználót tartva szem előtt.

Nézz bele a tervezőpáros munkáiba: 

article-gallery-img

Nézd meg az Architres weboldalát, és kövessd őket Instagramon is! 

EDIDA 2023

Idén is összeállítottuk nektek a magyar design szakma legjobb és leginspirálóbb alkotóinak, termékeinek és szép tereinek listáit, amelyekből ti választjátok ki a magyar design szakma 2023-as „Oscar-díjasait”. Ismerd meg őket, és szavazz a kedvenceidre!

Exkluzív banki partnerünk: Raiffeisen
Autós partnerünk: Raiffeisen

A SZAVAZÁS LEZÁRULT

Nyertesek

Együttműködő partnerünk: MaxCity
JYSK

Az év designere további jelöltjei

Jelölőbizottság

A jelölteket egy nemzetközileg is elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.A további kategóriákban még 2023. szeptember 14-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE