Quantcast

Met-gála 2022: Minden, amit tudni lehet a divatvilág legfontosabb estjéről

Met-gála 2022: Minden, amit tudni lehet a divatvilág legfontosabb estjéről
© Karwai Tang / Getty Images

Hamarosan újra megrendezésre kerül a divatvilág legfontosabb eseménye, és végre úgy, ahogy megszokhattuk!

Idén ismét megrendezésre kerül a Met-gála, azaz a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum Costume Institute-ja által szervezett éves kosztümös gála és jótékonysági esemény, mely 1948 óta a divatvilág legfontosabb estjének számít. A gálát az amerikai Vogue haute couture szekciója felügyeli, és rendszerint azon divatkiállítások nyitóünnepségét jelöli, melyet a múzeum divatért felelős részlege állít össze.

Az idei kiállítás az „In America: An Anthology of Fashion” (Az amerikai divat művészeti gyűjteménye) címet viseli és a tárlat az amerikai divattervezők, valamint a különleges szabászati megoldások előtt tiszteleg. Bár csak nyolc hónap telt el a legutóbbi gála óta, a pandémia okozta kellemetlenségek után a kultikus divatesemény újra visszatér az eredeti felállásába.

Következzen most minden olyan információ, amit a 2022-es Met-gáláról tudni lehet!

Mikor kerül megrendezésre a 2022-es Met gála?

A rendezvény május első hétfőjén, azaz május 2-án lesz megtartva a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban. Az idei gála egy kétrészes kiállítás második felvonása, melynek első része a 2021-es szeptemberi „In America: A Lexicon of Fashion” (Az amerikai divat lexikonja) című kiállítás volt.

Mi lesz a 2022-es gála témája?

Az idei gála témája az „In America: An Anthology of Fashion” (Az amerikai divat művészeti gyűjteménye), a meghívón kért dress code pedig az aranyozott illetve arannyal futtatott ruhakölteményeket jelölte meg.

Ki a házigazda?

1995 óta minden évben az amerikai Vogue főszerkesztője, Anna Wintour vezeti a gálát, aki szokásához híven idén is különleges vendégeket hívott meg az eseményre. Az Oscar-díjas színésznő, Regina King, illetve Blake Lively és Ryan Reynolds, valamint Lin-Manuel Miranda zeneszerző, Tom Ford divattervező és Adam Mosseri, az Instagram vezetője idén különleges helyet foglal el a meghívottak között.

Kik lesznek biztosan a vendégek között? 

A különleges meghívottak mellett a legnagyobb divatházak tervezői, illetve azok múzsái és modelljei, valamint különböző divatszakemberek és a világ legnépszerűbb sztárjai rendszerint megjelennek ezen az eseményen. Bár a meghívottak pontos névsora az utolsó pillanatig titok, az biztos, hogy a divatikon Zendaya idén nem vesz részt a gálán.

Nem megerősített források szerint viszont Megan Thee Stallion, Katy Perry, Taylor Swift, Harry Styles, Kristen Stewart, Hailee Steinfeld, Gemma Chan, Kim Kardashian, Pete Davidson, Billie Eilish, Ariana Grande és Nicki Minaj is jelen lesz az ünnepségen – Rihanna jelenléte ellenben kérdéses, mert első gyermekének születése is májusra van kiírva.

Pontosan mi történik ezen a gálán?

Annak ellenére, hogy a szervezők legnagyobb titokban próbálják tartani az esemény pontos programját, azonban sejthető, hogy a vörös szőnyeges bevonulás után egy különleges gourmet vacsorán vesznek részt a meghívottak, akik később egy zenei fellépést és az éves divatkiállítást is megtekinthetik.

Via

Ne maradj le a legfrissebb divathírekről sem!

Megőrülnek az influenszerek a Balenciaga új pink szőrmés üzletéért

Mindenki a Zara tavaszi ruháját akarja, várólista van rá világszerte

Kylie Jenner sokkolta rajongóit: egy lakás árát éri cipőgyűjteménye