Quantcast

Vörös szőnyeg

A MET-gála legemlékezetesebb ruhái

A MET-gála legemlékezetesebb ruhái
© Getty Images

A sztárok évről évre a világ legszebb és legkülönlegesebb ruhakölteményeit mutatják be a Met-gála vörös szőnyegén, melyek közül némelyik olyan ikonikus, hogy örökre beírta magát a divattörténelembe.

A divatvilág legfontosabb eseményén, a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban lévő Met-gála vörös szőnyegén a sztárok évről évre olyan megkapó és ikonikus ruhakölteményeket mutatnak be, melyeket nem lehet csak úgy elfelejteni.

Május első hétfőjén újra megrendezésre kerül a divatipar legragyogóbb estje, ahol idén is fantasztikus megjelenéseknek lehetünk majd a tanúi. Addig viszont íme egy kis visszatekintés a Met-gála legikonikusabb ruhakölteményeire, melyek inkább beillenek egy művészeti alkotásnak, vagy egy haute couture jelmeznek, mintsem egy hétköznapi ruhadarabnak.

Következzenek most a Met-gála történetének legemlékezetesebb ruhakölteményei!

Blake Lively (2018)

Több, mint 600 órán át hímezték és szabták Blake Lively gótikus stílusú Atelier Versace ruháját, mely minden egyes alkalommal elkápráztatja az embert. A ruha rendkívül nehéz súlya miatt úgy lett elkészítve, hogy a bevonulási ceremónia után a színésznő le tudja magáról venni a hatalmas külső uszályt.

Cardi B (2019)

A rapper 30 ezer darab égetett és festett tollal borított, bordó színű Thom Browne estélyije mellett egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül! A ruhát 2000 órán át (!) készítette 35 szabómester, melyet egy Stephen Jones által kreált fejfedő tett még különlegesebbé.

Rihanna (2018)

A Met-gála királynőjének szokták hívni a fantasztikus stílusáról is ismert Rihannát, aki a 2018-as eseményen magának a pápának öltözött be. A meghökkentő, ámde szemet gyönyörködtető, ezernyi kristállyal borított jelmezt a Maison Margiela francia divatház tervezte, melyhez Cartier ékszereket, Maria Tash fülbevalót és Christian Louboutin cipőt választott az énekesnő.

 

Rihanna (2015)

Az összeállításból nem lehet kihagyni az énekesnő 2015-ös Met-gála szereplését, ahol egy citromsárga színű, szőrmével szegélyezett, öt méter hosszú uszállyal rendelkező Guo Pei couture ruhát viselt. A különleges ruhát csaknem két évbe (!) telt elkészíteni, de megérte, mert tökéletesen illett a gála kínai művészeti értékekről szóló tematikájához.

Lady Gaga (2019)

Lady Gaga soha nem aprózza el, ha vörös szőnyeges megjelenésekről van szó! A 2019-es Met-gála bevonulási ceremóniáját négy különböző Brandon Maxwell-ruhát viselt, melynek köszönhetően 16 teljes percen át uralta a vörös szőnyeget. Az énekesnő belépője egyébként egy 22 méternyi fukszia színű anyagból készült kabátból, egy fekete Mary Poppins-inspirálta ruhából, egy pink szatén kisestélyiből, valamint egy neccharisnyás fehérneműszettből állt.

Kim Kardashian (2021)

Kevésbé szemet gyönyörködtető, de annál látványosabb kosztümben jelent meg Kim Kardashian a tavalyi Met-gálán. A fekete Balenciaga jelmez tetőtől talpig beborította a valóságshowsztár alakját, melyhez Kim egy – az arcot arcot teljesen eltakaró - maszkot is viselnie kellett. Ez utóbbit egyébként az utolsó pillanatig nem akarta felrakni Kim Kardashian, ám a kosztüm tervezője, Demna Gvasalia ragaszkodott a teljes look viseléséhez.

Kendall Jenner (2019)

Akárcsak az összeállításban szereplő többi sztárnak, a modell Kendall Jennernek is több olyan Met-gálás szereplése van, melyet nem lehet csak úgy elfelejteni. Egyik legkülönlegesebb szereplése ebben a narancssárga tollakkal díszített Atelier Versace ruhában volt, melyen csak úgy ragyogott a vörös szőnyegen.

Zendaya (2019)

A divatikon egy LED-égőkkel felszerelt, Tommy Hilfiger által tervezett Hamupipőke ruhát viselt a 2019-es Met-gálán, melyhez stylistja, Law Roach is beöltözött tündér keresztanyának.

Celine Dion (2019)

A divatrajongó énekesnő egy Oscar de la Renta body-ban érkezett meg a 2019-es Met-gála vörös szőnyegére, melyről milliónyi arany színű rojt lógott le. Celine Dion állítása szerint Judy Garlandot szerette volna megörökíteni a Ziegfeld Follies musical egyik kosztümjében, mely maximálisan sikerült neki. A ruhához egy pontosan illő Oscar de la Renta fejdísz is készült, ami 9 kilót nyomott, az énekesnő pedig azonnal levette, amint eltűnt a fotósok látóköréből.

Ariana Grande (2018)

Az énekesnő Vera Wang tervezte álomruhájának külső tüllrétege a vatikáni Sixusti-kápolna mennyezetfreskójáról lett mintázva. A Michelangelo által készített freskó világ legnagyobb egybefüggő freskója, melyen Mózes első könyvének jelenetei - köztük Ádám teremtése is - látható. Egészen elképesztő műalkotás ez az estélyi ruha, mely a divat és a katolikus egyház közös tematikai estjére lett elkészítve.

Még több ruha a vörösszőnyegről

A Grammy-gála történetének legszebb ruhái

Íme az Oscar-gála legszebb ruhái

Az Oscar-gálák legrosszabb vörös szőnyeges ruhái