Quantcast

Kuba ihlette Lakatos Márk első férfiaknak tervezett kapszula kollekcióját

A rendhagyó kollekció egy különleges esemény apropójából készült.

A kollekció alapját Havanna, Kuba fővárosa ihlette, mely idén ünnepli fennállásának az 500. évfordulóját. Márk a város kerek születésnapja alkalmából hozta létre a kapszula kollekció darabjait.

Az inspirációt Manuel Mendive kubai festő-szobrász adta, aki az afro-kubai kultúra egyik legfontosabb alakja. Mendive munkásságának fókuszában az ember és természet kapcsolata áll, festményei mesebeli hibrid lényeket ábrázolnak, Kuba tradicionális szellemlényeit. A kiegészítők elsősorban joruba elemek, vagyis kagylók és pöttyök, ezek díszítik a ruhákat és a modelleket egyaránt. Az ezekkel vegyített hulladék anyagból - fémdobozokból és műanyag palackok kupakjaiból - álló alkotóelemek kettősége az emberiség és a természet kapcsolatának romlását jelképezi.

A kapszula kollekcióval egybekötött művészi permormansz lényege a látványos elemek és a kubai hangulat megjelenítése, így a koncepciót elsősorban nem a hordhatóság határozta meg.

A kollekció domináns színe a tengerkék, amit a pasztell barna egészít ki. Lakatos Márk kapszula kollekciójának kivitelezésében a Robert Maar Szalon segített, a vegán bőr az Ultrafabrics, a táskák Gergely Linda, a műhely Körmendi Vajk, az átalakított cipők pedig a DRK jóvóltából jöhettek létre.

bemutatót Ladányi Andrea táncművész nyitotta meg, majd a WAM Models modelljei vonultak fel, akiknek a hajakat Koczka, a sminkeket pedig Szabó Máté készítette.