Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

John Lewis lepipálva

Egy emberként zokog a net ezen a telitalálat karácsonyi reklámon

2022. december 07.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

karácsony reklám reklámfilm válság karácsonyi reklám megható
Egy emberként zokog a net ezen a telitalálat karácsonyi reklámon
© Fotó: YouTube/Sam Teale Productions

Nem, ez nem a John Lewis karácsonyi reklámja, hanem talán még annál is meghatóbb. Zsepit készíts elő!


A John Lewis nevű cég megható karácsonyi reklámjairól ismert, és a Sam Teale Productions, azaz Sam Teale publikálta az ő alternatív verzióját az érzelmes ünnepi kisfilmből.

Hát ez nagyon 2022-es lett

A reklám egy apukáról szól, aki azon töri a fejét, hogy mi legyen a kisfia karácsonyi ajándéka – ez eddig bármelyik év ünnepi reklámjának sztorija lehetne, de az alábbi kisfilm húsbavágóan 2022-es. Az apuka nem tudja kifizetni a fodrászt, lekapcsolja a villanyt, letekeri a fűtést, kabátban ül otthon is. Autózás-benzin szóba se jön persze, spórolás van.

És ez még messze nem minden, de természetesen nem fogjuk a kisfilm történetének legérzelmesebb részét előre megírni, sem pedig a végét lelőni, szóval kattints inkább a play gombra!

Megható

A történet végkövetkeztetése, ami a filmet záró feliratban megjelenik, az hogy

a karácsony csodáját csak megalkotni lehet, megvenni nem.

Természetesen azért alternatív ez a reklám, mert nyilván semmilyen terméket vagy üzletet nem lehetne azzal hirdetni, hogy ne vegyél semmit, de ez nem változtat azon, hogy mennyire nagy igazság, hogy az ünneplésnek nem a költekezésről kéne szólnia. Így viszont Sam Teale-t hirdeti, aki egy fiatal, mindössze 20 éves filmkészítő, az ő alkotása a fenti reklám. Kevesebb, mint egy hét alatt több, mint 12 millió megtekintést hozott össze ez a kisfilm a Facebookon, de a YouTube-on is többszázezres nézettségnél jár.

Ha még bírod könnyekkel

Összehasonlításképpen nézd meg még esetleg az idei hivatalos és vérprofi John Lewis-reklámot is!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves