Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

6 trükk, amivel még exkluzívabb lehet a hálószobád

2024. február 05.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés hálószoba lakberendező exkluzív drága interior design
6 trükk, amivel még exkluzívabb lehet a hálószobád
© Shutterstock

Megkérdeztük a lakberendező szakértőket, melyek azok a bevált trükkök és praktikák, melyekkel elegánsabbá és exkluzívabbá lehet varázsolni a hálószobát! 


A hálószoba az a helyiség, ahol feltöltődhetsz, relaxálhatsz, kipihenheted a stresszes mindennapok fáradalmait és ahol igazán önmagad lehetsz. Bár a szeretteiden kívül kevesen nyernek ebbe az intim helyiségbe betekintést, fontos, hogy a kényelmi funkciók mellett esztétikailag is élvezd ezt a teret, hiszen egy szép hálószobában mindenki boldogabban kel és fekszik le. Lakberendező szakértők segítségével most azokat az egyszerű trükköket gyűjtöttük össze, melyekkel garantáltan exkluzívabb érzést nyújthat a hálószobád.

A lakberendezők szerint a következő trükkökkel azonnal exkluzívabb lehet a hálószobád! 

1. ALKALMAZZ EGY SZÍNSÉMÁT

A színablonok és a színkombinációk párosítása nemcsak a fürdőszobában vagy a konyhában mutatnak jól, hanem a hálószobában is. Egy adott árnyalatcsoport ugyanis egységessé teszi, harmóniába hozza a szobában található elemeket úgy, ahogyan egy más lakberendezési trükk sem. Az exkluzív hatásért érdemes két különböző színt, valamint azok keverékét; vagy egy adott színt és annak különböző árnyalatait használni egy szobán belül, úgy, ahogyan az a lenti fotókon is látható. 

2. VÁLASSZ ANTIK BÚTOROKAT, KIEGÉSZÍTŐKET

Az antik bútorok különlegesebbé, élettel telibbé varázsolnak át egy-egy helyiséget – ez a hálószobával is így van. Nem kell, hogy az egész szoba neogótikus stílusban legyen berendezve: már egy-egy csillár, lámabúra vagy gyertyatartó is csodákra képes, de az antik fogantyúk, szekrényrészletek és ruhatartó fogasok is képesek még érdekesebbé tenni egy szobát. Bátran keverd a modern stílust az antikkal, így megismételhetetlen és exkluzív érzést fog nyújtani a szobád! 

3. HASZNÁLD KI A HANGULATVILÁGÍTÁSI FUNKCIÓKAT

Ma már egyszerűbb kihasználni a hangulatvilágítás nyújtotta funkciókat, mint valaha: nem kell drága összegeket költeni egy ilyen berendezésre, már a barkácsboltban is meg lehet venni mindent hozzá, ezért akár saját magadnak is könnyen felszerelheted. Az öntapadós LED-es fénycsíkok például remekül mutatnak a hálószoba plafonján, de a sarkokon, a szekrényeken, a könyvespolcok körül vagy éppen az ágykeret mentén is egészen elképesztően néz ki, főleg ha sötét van és fel van kapcsolva. Egy ilyen funkció luxusnak tűnik, garantáltan exkluzívabb lesz tőle a lakásod! 

4. RUHÁZZ BE EGY SZÉP ÁGYNEMŰHUZAT-GARNITÚRÁBA

Ez nem lesz olcsó, de hidd el, megér! Egy igazán minőségi, szép ágyneműhuzat-garnitúra a teljes szettel alaphangon is 50 ezer forintba kerül, de ez egy olyan befektetés, amire érdemes költeni, mert ezek a darabokat nem lehet elszaggatni. Azonnal szebbnek, drágábbnak tűnik tőle egy hálószoba, a minőségi anyagok (egyiptomi pamut, selyem) azonnal meglátszanak a hálószobában; egy igazán szép darab pedig képes elvonni a figyelmet a hálószoba apróbb tökéletlenségeiről is. 

5. PAKOLD EL AZ APRÓSÁGOKAT

Minden a rendszerezésnél kezdődik: a legdrágább otthon is közönségesnek néz ki, ha nem tartod azt tisztán, rendesen, összeszedetten. Minden egyes nap fordíts rá időt, hogy a felesleges dolgokat, kacatokat, limlomokat elpakold a helyükre, ha pedig igazából helyük sincs, alakítsd nekik ki egy külön fiókot/zárt kis részt, ahol tárolhatod őket. A lényeg, hogy ne legyenek szem előtt, mert kupisnak, koszosnak tűnik tőle a hálószobád: próbáld meg tisztán tartani a felületeket és minél kevesebb dolgot elöl hagyni.

6. TEGYÉL FEL A FALRA DEKORÁCIÓS ELEMEKET

A dekorációs elemek megtöltik az üres tereket és a nagy falfelületeket, ezért mindenképpen érdemes belőlük választani a hálószobádba is, még akkor is, ha nem vagy egy nagy műrajongó. Ez viszont már csak az utolsó simítás legyen az otthonodban, mert egy oda nem illő kép inkább zavarja a szemet; egy igazán jól, színben és stílusban is odaillő dekorációs elem viszont még teljesebbé és tökéletesebbé teszi a teret. Érdemes az első pontban említett színsémákat is figyelembe venned a választásnál, akkor fog igazán jól kinézni a háloszobád! 

Elle-tipp: Ha nem rajongsz a fali képekért, festménykért, érdemes fontolóra venned a mintás tapéták alkalmazását, amikkel hasonló hatás érhető el. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves