Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

GARDRÓBRENDEZÉS

5 menő gardrób rendszerezési trükk, amit még a profik is imádnak

2023. június 25.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

gardrób rendszerezés ruha pakolás ruhásszekrény rakodás
5 menő gardrób rendszerezési trükk, amit még a profik is imádnak
© Shutterstock

A nyári ruhák előpakolása kiváló lehetőséget teremt a szezonális gardrób rendszerezésre, amihez a profi lakberendezők néhány menő trükköt is megosztottak.


Egy új szezon kezdetével az új nyári ruhákat, cipőket is elő kell venni – a nyár kezdete most remek alkalmat ad arra, hogy tetőtől talpig átrendezd a gardróbodat és olyan tökéletes ruhásszekrényt állíts össze magadnak, amit még a sztárok is megirigyelhetnének! Profi lakberendezők segítségével most összeszedtük azt az 5 trükköt, melyek segítségével nemcsak szép és rendezett, hanem áttekinthető is lehet a gardróbod. 

Íme az 5 legjobb trükk a nyári gardrób rendszerezéshez!

1. Válogass, szelektálj, szortírozz!

Mielőtt nekilátnál az egész szekrényed átpakolásának, egyesével nézd végig a ruháidat, cipőidet és a kiegészítőidet és válogasd szét őket a következő szempontok alapján. 1. Mi az, amit már egyáltalán nem használsz? 2. Mi az, ami jó még rád, de már nem illik bele a stílusodba? 3. Melyek azok a ruhadarabok, amiket a leggyakrabban viselsz? 

A kérdéses ruhadarabokat a döntésedtől függően ajándékozd el, ajánld fel jótékony célra vagy szortírozd el őket egy külön zsákba, dobozba, amihez nem kell naponta hozzányúlnod. Ha a feleseges ruhadarabok kikerülnek a gardróbodból, nemcsak több helyed lesz, de egyszerűbben tudod majd áttekinteni a kis holmijaidat is!

2. RENDSZEREZZ PRAKTIKAI SZEMPONTOK SZERINT

Az árnyalat szerinti gardrób rendezés rendkívül látványos, de a mindennapok során annál kevésbé praktikus. A ruhásszekrényben lévő dolgaidat próbáld meg gyakori használattól függően átrendezni: középre tedd azokat a ruhákat, amiket sokat veszel fel; oldalra pedig azokat, amiket kevésbé. 

3. ÜGYELJ ArrA, HOGY MINDEN ÁTTEKINTHETŐ LEGYEN.

Ne keverd össze a dolgaidat! A cipők (amennyiben a ruháiddal együtt, szekrényben tartod őket), sorakozzanak a szekrény alján, a ruhák középen, a kalapok és táskák pedig fent. A kiegészítőknek (apróbb ékszerek, napszemüvegek, kendők) érdemes egy külön fiókot nyitni a gardróbodban. Így az összes dolgodat egyben látod, mégis külön szekciókban helyezkednek el.

4. RUHÁZZ BE RENDSZEREZŐ ELEMEKBE, POLCOKBA!

A gardrób rendszerező elemek rendkívül praktikusak, hiszen egyszerűséget, átláthatóságot biztosítanak – nem mellesleg, jól is néznek ki. A tökéletes hatás érdekében érdemes egyszínű elemeket vásárolnod, de azokból is válaszd azokat, melyek nélkülözhetetlenek és segítenek a helyspórolásban. A nadrágoknak például ne vásárolj külön akasztót, összehajtva rengeteg helyet meg lehet velük spórolni.

5. LEGYEN EGY KÜLÖN HELYED A MINDENNAPI DOLGOK SZÁMÁRA

Minden gardróbban kell lennie egy olyan (ideálisan, az átlagosnál nagyobb) fióknak, polcnak, akasztós résznek vagy csupán egy kis lecsukhatót tetejű doboznak, ahol a mindennapi dolgaidat tárolod. Így nem kell a néhány órára felvett kasmír kardigánodat újra összehajtanod és a tiszták közé tenned, hanem másnap fel tudod venni újra – ugyanez igaz a használatban lévő táskáidra, nadrágjaidra stb. Sok időt meg fogsz spórolni magadnak, ráadásul sokkal higiénikusabb is így a tárolás!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves