Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

6 dekorelem, amit a lakberendezők soha nem vennének meg

2023. október 05.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés Dekoráció lakberendezési tárgyak lakberendezési kiegészítők decor berendezés
6 dekorelem, amit a lakberendezők soha nem vennének meg
© Shutterstock

Az édes kis vendégköszöntő táblák és a világítós, neon színű dísztárgyak mellett még egy halom olyan dekorelem létezik, amiket a lakberendezők soha, semmi pénzért nem vásárolnának meg az otthonaikba! 


Az otthonok fényét emelő, tökéletes dekorelemek kiválasztása talán még soha nem volt olyan bonyolult feladat, mint most! Lakberendezési tárgyakat ugyanis már szinte mindenhol lehet kapni, stílustól, minőségtől és árkategóriától függetlenül, ami miatt erős a kísértés arra, hogy minden ízléses és szép(nek tűnő) dekorációs tárgyat megvásároljunk. A lakberendezők azonban óva intenek a következő dekorelemektől, mert állításuk szerint csak lejjebb húzzák az otthonunk értékét!

1. VENDÉGKÖSZÖNTŐ KIS TÁBLÁK

A különböző „Welcome”, „Üdvözlünk”, „Isten hozott”, „Üdv az otthonunkban” és hasonló vendégköszöntő kis táblák a lakberendezők szerint akármilyen kedvesnek is tűnnek, a legtöbb vendég csak kényelmetlenül érzi magát tőlük, arról nem is beszélve, hogy cseppet sem mutatnak esztétikusan, még a bejárati ajtók és a virágcserepek mellett sem! 

2. VILÁGÍTÓ, NEONOS KIEGÉSZÍTŐK

A gyerekek, tinik szobájában még elférnek a különböző neon fényáradatban úszó feliratok, lámpák és más csecsebecsék, a felnőttek részére szánt helyiségekben azonban nem javasolt a kiállításuk (hacsak nem játékszobáról van szó), mert olcsóbb és közönségesebb hatásúvá teszi az otthonunkat. 

3. POSZTEREK KÉPKERET NÉLKÜL

A falra akaszható képek, poszterek és festmények az esetek döntő többségében csak emelik az otthonunk fényét: vannak azonban, akik a költséghatékonyságra törekedve megspórolják a képkeretek árát azzal, hogy önmagukban, keret nélkül rakják ki őket a falra. A lakberendezők szerint ez abszolút nem elegáns megoldás, ezért mindig érdemes igyekezni arra, hogy valamilyen minimál vagy éppen drámai hatást keltő képkeretbe tegyük a festményeket, posztereket ki a a falra. 

4. ÁGYSZOKNYÁK

A lakberendezők többsége 100%-ig egyetért abban, hogy a 19. és a 20. században nagyon divatos ágyszoknyák abszolút lejárt trendek, amik legalább 20 évvel öregítik a legszebb, legújabb lakást is. Állításuk szerint azonban nemcsak nem néznek ki jól, de még a teret is kicsinyítik, sőt: mivel nagyon bonyolult a levételük, a legtöbbször nagyon kevésszer mossák is ki őket, tehát elég porosak szoktak lenni. 

5. MŰANYAG VIRÁGOK, GYÜMÖLCSÖK

Egyszerűen nem érik meg a pénzt. Ritkán lehet igazán szép, ízléses darabot találni belőlük, ha viszont igen, akkor azok az igazi növények többszörösébe kerülnek. Olcsóvá, közönségessé teszik a legszebb lakást, a legtöbb ember pedig nem tudja értelmezni őket. Ha virág és növény, akkor már legyen igazi és ez vonatkozik a gyümölcskosarakra is! 

6. LÁMPÁVAL KOMBINÁLT VENTILÁTOR

Még a légkondi elterjedése előtt bevett szokás volt, hogy a túl meleg lakásokban kicserélik a csillárokat egy kombinált típusú ventilátorra, amiben egy falilámpa is helyett kapott. Felkapcsolásnál a ventilátor és/vagy a lámpa is működésre került, ami remek szolgálatot tudott nyújtani. A mai világban azonban már nem túl praktikus egy ilyen szerkezet, mert hamar porosodik és kevésbé hűti le a szobát, mint egy légkondi; arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem néz ki jól.

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves