Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

5 szín, ami növeli az otthonod értékét a lakberendezők szerint

2023. december 25.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés fal Dekoráció festés lakberendezők falfestés
5 szín, ami növeli az otthonod értékét a lakberendezők szerint
© Shutterstock

Nemcsak szép, hanem kifejezetten értékes is lehet az otthonod, ha a következő öt szín valamelyikével fested ki a lakberendezők véleménye szerint! 


A megfelelő falszín kiválasztása elképesztő mértékben befolyásolja az otthon jellegét, hangulatát és saját stílusát – azonban nem tanácsos mindig a legnyilvánvalóbb szín után nyúlni! A lakberendezők szerint ugyanis nem kell mindennek fehérnek lennie, mert az kifejezetten megszokott és unalmas, ami cseppet sem ad hozzá a lakás értékéhez. A következő öt falszín viszont remek választás lehet, ha falfestéhez készülsz, mert kifejezetten népszerűnek számítanak a lakásvásárlók körében! 

A következő 5 falszín jelentős összegel tudja növelni a lakás értékét a lakberendezők szerint! 

1. TERRAKOTTA 

A terrakotta egy földszínű árnyalat, ami a természetben a leggyakrabban ősszel fordul elő. Meleg tónusú miatt a legkevesebb természetes fénnyel rendelkező otthonokat is barátságosabbá varázsolja, kiváló átmenetet képez a narancssárga és a barna között. Előszobába, nappaliba és a többi közös helyiségbe mostanában igencsak felkapott választás, a lakásvásárlók is nagyon szeretik.

2. EZÜST 

A világosszürke szín halvány csillogása minden otthont frissebb, elegánsabb, modernebb és arisztokratikusabb környezetbe helyez – tulajdonképpen ezért is javasolják a lakberendezők, hogy ha a hideg tónusú színeket szeretjük jobban, akkor adjunk esélyt az ezüst kiegészítőknek, bútoroknak és tapétáknak is. 

3. SÖTÉTSZÜRKE

Első hangzásra komor választásnak tűnhet, de a tapasztalatok alapján egyre több olyan lakást adnak el, melynek némely falait sötétszürke színűre festik. Nem kell, hogy az egész lakás szürke legyen, az is elég, ha csak a kisebb helyiségeket festjük be ilyen színnel. Leginkább a férfiak szeretik, mert minimalista, modern kinézetet kölcsönözös a régebbi lakásoknak is.

Shutterstock
Shutterstock

4. FEKETE

Ez egy abszolút merész választás, amitől sokan ódzkodnak, de a megfelelő helyen használva akár százezrekkel is növelheti a lakás értékét. A könyvespolcok, a dohányzószobák és a társalgók például kifejezetten jól néznek ki ezzel a színnel, ami a lakberendezők szerint sokkal karakteresebb és ezáltal jobb választás, mint a klasszikus fehér. Nem mindenkinek tetszik, de akinek igen, annak nagyon fog!

5. MENTAZÖLD

A mentazöld csempék hihetetlenül nagy népszerűségnek örvendenek, ezért a szakértők egyre több lakástulajdonosnak javasolják a konyha- vagy a fürdőszoba felújítása során, hogy ilyen csempét válasszanak. Friss, üde, tiszta benyomást kelt, kicsit más, mint a megszokott bézs vagy fehér csempe és a vélemények szerint a nők és a férfiak egyaránt szeretik a mentazöld színt.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves