Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

10 TIPP

Ettől a 10 dologtól drágának fog kinézni az otthonod a lakberendezők szerint

2023. augusztus 12.

4 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés Dekoráció luxus otthon elegáns otthon drága otthon
Ettől a 10 dologtól drágának fog kinézni az otthonod a lakberendezők szerint
© Getty Images

Nem kell nagy befektetés, hogy otthonod drágának nézzen ki!


Hogy az otthonunk mennyire tűnik igényesen berendezettnek és egyúttal drágának, nem feltétlenül függ attól, mennyibe került egy-egy bútor vagy burkolat. Sokkal inkább számít az átgondolt koncepció, a jóízlés és a kevesebb, több elvének betartása. Ha szeretnél növelni otthonod értékén mind kinézetében mind tényleges piaci alapon, ezt a 10 tanácsot fogadd meg!

1. Karakteres bútorozás

Az egységes stílusú bútorok kora lejárt. Manapság a jóízlésről sokkal inkább az árulkodik, hogyan párosítunk össze karakteres darabokat, akár antik bútorokat modernekkel és érünk el vele egyedi hatást. 

2. Csillár, a tér éke

Egy elegáns étkezőt vagy lenyűgöző nappalit szinte megkoronáz egy méretes, de ízléses csillár. Nem kell feltétlenül kristálynak lennie vagy aranyozottnak, a lényeg, hogy passzoljon a tér stílusához és méreteinél fogva magára vonzza a figyelmet. Ettől nagyobbnak és világosabbnak hat majd az egész helyiség.

3. Építészeti jelleg panelezéssel

Eredetileg Angliában terjedt el és szigetelésként használták a dekoratív fali paneleket, mára azonban olyan dekorelem lett, ami szinte kiabál a jólétről. Akár nappaliba, hálóba, fürdőbe vagy mennyezetre applikáljuk, garantáltan elegáns eredményt érhetünk el vele.

4. Vágott virág

A legolcsóbb módja, hogy emeljünk otthonunk drága megítélésén, ha mindig van frissen vágott virág az asztalon, pulton. Lehet idény virág, nárcisz, rózsa vagy liliom, de lehet néhány eukaliptusz ág is szépen elrendezve egy dekoratív üvegvázába. Életet és mélységet visz a térbe ez az apró kiegészítő!

5. Művészi érzék

Kiválasztani egy olyan műalkotást, ami illik az otthonod enteriőrjébe, és nagyon tetszik is, nehéz feladatnak tűnhet, de kifizetődő. Egyrészt a csupasz falak látványa lelombozó, másrészt kutatások bizonyítják, hogy egy művészeti alkotás, legyen az olcsó vagy drága, javítja a közérzetünk, kedvünk. Arról nem is beszélve, hogy műértőnek, műkedvelőnek láttat minket és az otthonunk is szofisztikált hellyé varázsolja.

6. Szőnyeg helyett fapadló

Az időtlenül szép fapadló természetes megjelenésével és tartósságával drága megjelenést kölcsönöz minden helyiségnek. Akár felújított parkettáról, akár frissen rakott hajópadlóról legyen szó, kifinomult alapot ad a szobának. A hatás a jó minőségű laminált fahatású padlóburkolatoknál sem marad el.

7. Vezeték nélkül

Otthonunk szinte minden szobájában vannak vezetékek: a TV zsinórjai a nappaliban, a kisgépeké a konyhában, a telefonoké, tableteké a hálóban. Azonban még a legelegánsabb helyiséget is elcsúfítja a kábelek kuszasága. A drága otthon eléréséhez elengedhetetlen a kábelek elrejtése, hogy a vizuális zűrzavart a lehető legjobban csökkentsük. Érdemes vezetéknélküli töltőkbe ruházni és beépített kábelelvezető lehetőségeket keresni.

8. Dekoratív utolsó simítás

A drága hatást egy indokolatlannak látszó dekorelem is kiválthatja. Például vintage szőnyeg a konyhában, vagy keretezett képek a fürdőben. A lényeg, hogy olyan kiegészítő legyen, ami nem teljesen szokványos az adott helyiségben.

9. A részletekben rejlik…

Ajtókilincsek, fogantyúk, villanykapcsolók. Ezeket, az elemeket gyakran figyelmen kívül hagyjuk, mikor megtervezzük, vagy átalakítjuk az otthonunk. Pedig, ha például az anyaguk össze van hangolva, rendkívül elegáns és kifinomult harmóniát adnak az otthonnak.

10. Okos tárolás

A fényűző összhatás legnagyobb ellensége a rendetlenség. A felszámolásához egyrészt szelektálni kell, majd megfelelő mennyiségű tárolót kialakítani. Az előszobai tárolás létfontosságú, hiszen ott gyűlnek fel leggyakrabban a cipők, kabátok, így oda érdemes beépített vagy szabadon álló szekrényeket tervezni.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves