Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

3 lakberendezési tárgy, ami közönségessé tesz minden otthont a lakberendezők szerint

2023. július 22.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés függöny tárgy bútor lakberendezők lakberendezési tárgyak
3 lakberendezési tárgy, ami közönségessé tesz minden otthont a lakberendezők szerint
© Shutterstock

Meglepő dolgot állít egy brit lakberendező: állítása szerint ha a következő lakberendezési tárgyak valamelyike szerepel az otthonodban, sokkal közönségesebb és igénytelenebb a lakásod, mint gondolnád! 


A megfelelő lakberendezési tárgyak kiválasztása nem könnyű dolog, mert rengeteg mindent figyelembe kell venni az otthonunk berendezésénél: a büdzsé mellett a praktikusságra, az esztétiákra és a saját ízlésre is figyelni kell. Egy brit lakberendező szerint viszont még egy szempontot érdemes figyelembe venni a lakberendezésnél: ez pedig az, hogy a következő tárgyakból egyet se csempésszünk be a otthonunkba, mert állítása szerint nagyon igénytelenné és rettentő közönségessé teszik a lakásunkat! 

1. KÉSZre varrt FÜGGÖNYÖK

Nagyon praktikusak, hiszen méretre vannak szabva, vágva és centizve: már csak le kell mérni a pontos hosszúságot és tulajdonképpen már fel is lehet akasztani a kiválasztott függönyt. A lakberendező szerint viszont rettentő igénytelenek a készen vásárolt függönyök (főleg a nagy, sötét, mintás darabok), amik még tinédzser és fiatal felnőttkorban elfogadhatóak, de 30 év felett már garantáltan tiltólistásak. 

2. EGYMÁSHOZ ILLŐ BÚTOROK, GARNITÚRÁK

A nagy bútoráruházkban jelentős kedvezmény jár azokra a bútorokra, melyeket szettben lehet megvásárolni: az ágyhoz illő gardrób és az éjjeli szekrény sok esetben így akár 30-40%-kal kedvezőbb áron jön ki, ami nagyon jó üzlet. A lakberendezők szerint azonban inkább ne éljünk a lehetőséggel, mert nagyon nyomasztó lesz a garnitúra összhatása, amiről csak ordítani fog, hogy a kedvezmény miatt lettek megvásárolva. Helyette inkább a textúrák, árnyalatok keverését javasolják a szakértők.

3. kézzel barkácsolt kiegészítők, bútorok

A lakberendező szerint hiába szeretünk barkácsolni, hacsak nem asztalos a szakmánk, inkább limitáljuk a kézzel festett, barkácsolt, rajzolt, díszített bútorok mennyiségét. A szakértő szerint egy-egy kedves kis darab még belefér, ám ha az egész otthonunk ezekkel van tele, garantáltan rontunk a lakás esztétikáján és értékén, mert más; magasabb minőségű dekorációs tárgyak elől veszik el a helyet.

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves