Quantcast

Felháborodás

Vettel is keményen kritizálta a melegellenes törvényt

© Florion Goga - Pool/Getty Images

Nyomasztó és érthetetlen a kormány jogszabálya a négyszeres világbajnok szerint.

Minden idők legsikeresebb Forma-es pilótája, Lewis Hamilton után a jelenlegi mezőny másik ikonja, Sebastian Vettel sem ment el szó nélkül a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye mellett.

Sebastian Vettel a pénteki szabadedzésekre már eleve szivárványcsíkos tornacipőben érkezett, majd a hivatalos sajtótájékoztatón bírálta a jogszabályt.

„Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege. Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz” – idézi a pilótát a motorsport.com.

„Szerintem már rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy tanuljunk a múltból, és egyszerűen nem értem, hogy miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak, élni és élni hagyni. Természetesen nem nekünk kell törvényeket hoznunk, de a mi felelősségünk is, hogy támogassuk azokat, akiket ez hátrányosan érintett” – folytatta az Aston Martin szupersztárja.

A legfrissebb hírek szerint Vettel  a már jól ismert, szivárvány mintás bukósisakjában fog versenyezni a Hungaroringen, ezzel is kifejezve támogatását az LMBTQ-közösség felé. A sisakról az Aston Martin hivatalos Twitter-oldalán osztottak meg fotókat: 

Egy nappal korábban a jelenlegi bajnok, Lewis Hamilton kritizálta a törvényt: „elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető dolog ilyen törvénnyel előállni a hatalmon lévőknek” – írta a közösségi oldalán.

Varga Judit igazságügyi miniszter így reagált. „Jómagam a KRESZ vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből. Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a Forma-1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél.” 

Vettel megszólalását egyelőre nem kommentálták.