Quantcast

#StopTheBreastPests

Börtön várhat azokra, akik nyilvánosan szoptató nőkről készítenek fotót

Börtön várhat azokra, akik nyilvánosan szoptató nőkről készítenek fotót
© lolostock / Getty Images

Egy új törvény értelmében Nagy-Britanniában börtönbe kerülhetnek azok, akik beleegyezésük nélkül fényképeznek szoptató nőket.

A Stella Creasy képviselőnő által indított kampányt követően - akit korábban egy londoni metrón fotóztak le négy hónapos kisbabáját szoptatva - Dominic Raab igazságügyi miniszter 2022-ben várhatóan bűncselekménnyé nyilvánítja a nyilvánosan szoptató nők engedély nélküli lefényképezését.

Fókuszban a nők védelme

És nem ez az egyetlen hír, amely a jelenlegi törvények Raab által várt felülvizsgálatából származik. Jelenleg az áldozatoknak mindössze hat hónapjuk van arra, hogy bejelentést tegyenek bármilyen olyan cselekményről, amellyel valaki arra készteti őket, hogy közvetlen erőszakot szenvedjenek el, de ezt a határidőt várhatóan meghosszabbítják.

A képviselőnő, aki a kampány elindításának idején második gyermekét várta, azt mondta: „Azon tűnődtem, vajon tudja-e, hogy ki vagyok, és ez duplán megalázó volt. Legszívesebben elmenekültem volna, de ami még fontosabb, hogy valójában senkit sem szabadna ilyen helyzetbe hozni. Ez a zaklatás egy formája, amit meg kellene szüntetni."

Mielőtt a szoptató nők fotózásáról szóló törvényt fontolóra vették volna, az upskirting, vagyis a nők szoknyája alá való befényképezés 2019-től a szexuális bűncselekményekről szóló törvény alapján bűncselekménynek minősült.
Forrás: Elle