Quantcast

BÚCSÚ

Szívszorító: a BBC riportere elköszönt rajongóitól, napjai vannak hátra

Szívszorító: a BBC riportere elköszönt rajongóitól, napjai vannak hátra
© instagram.com/deborahjames

Deborah James története bejárta az egész világot, a BBC műsorvezetője öt év küzdelem után meghozta élete legnehezebb döntését. 

Deborah James a A BBC műsorvezetője és a The Sun újságírója élete öt éve teljesen megváltozott, amikor rosszindulatú béldaganatot diagnosztizáltak nála. A diagnózis után sugárkezelés, számtalan műtét és kezelés várt rá, ám úgy érzi, hogy szervezete feladta a küzdelmet. A műsorvezető úgy érzi, nem bírja már tovább, a napok ugyan telnek, de már képtelen felkelni az ágyból és lábra állni. Ezért beköltözött egy hospice házba, és meghozta élete legnehezebb döntését is: a szülei házában szeretne majd örök nyugovóra térni.

Az Instagramon közzétette utolsó bejegyzését

„Az üzenet, amit soha nem szerettem volna megírni. Megpróbáltuk. Tényleg mindent megpróbáltunk, de a testem egyszerűen nem bírja tovább. Abbahagytuk a kezeléseket, és úgy döntöttem, egy hospice házba költözöm most. Nem leszek egyedül, körülvesz majd a családom, és mind arra fókuszálunk majd, hogy boldogan, fájdalomról mentesen tölthessük majd a maradék időt, ami még jutott nekem. Nem tudni mennyi. Már nem tudok lábra állni, a nap nagy részét átalszom, és minden apró dolog, amiről azt hittem, hogy alapvető és megszokott, a már már csak álom. De nyugodt vagyok, mert tudom, hogy nincs olyan megoldás, amelyet ne próbáltunk volna meg. És hiába a sok innovatív gyógyszer, a rengeteg gyógyulási mód, amelyben hittünk, a testem egyszerűen nem tudja tovább folytatni. Elfáradtam. Az elmúlt öt évben számtalan dologról írtam nektek, tényleg megpróbáltam mindenről beszámolni, mindent megmutatni. Hogy hogyan képzelem az utolsó karácsonyt itt a földön, hogy hogyan nem leszek már negyven éves, és hogyan nem foghatom majd a gyerekeim kezét, amikor gimnáziumba mennek. Arra azonban sosem készültem, hogy egyszer meg kell írnom ezt a bejegyzést is. A búcsút. Volt bennem egy remény, ami sosem engedte, hogy feladjam. Ami mindig azt mondta, hogy lehetetlen, hogy vége legyen. Az elmúlt hat hónap mégis a pokol volt maga, hiába vett körül mindenki akit szeretek, egyszerűen mára már én sem tudom hinni, hogy sikerülhet. Pedig eddig mindig azt gondoltam. Azt viszont tudom, hogy egy fontos üzenetem még van a halálom előtt: fel szeretném hívni a figyelmet azokra a cégekre, alapítványokra, akik a rákkal való küzdelmükben segítik a betegeket, és megalapítom a Bowelbabe Fund-ot, amelynek weboldalán további információkat találtok arról, hogyan segíthettek. Ha valaha olvastad egy bejegyzésem, követtél az Instagramon, képzeletben vegyél nekem egy italt, az árat pedig utald el az alapítványomnak, és segítsd a rákkutatást. Ez minden, mit utoljára mondhatok. Minden egyes napfelkeltéért hálás vagyok, és együtt leszünk majd egyszer, újra. Mindent nagyon köszönök, köszönöm, hogy velem voltatok ezen az úton.
Élvezzétek az életet, Deborah."

A történet az egész világot bejárta, maga Katalin hercegné és Vilmos herceg is egy kisebb vagyont adományoztak a Bowelbabe Fund-nak. 

Via