Quantcast

Az abortusz után a szexjátékokat is betiltották a nők számára Texasban

Az abortusz után a szexjátékokat is betiltották a nők számára Texasban
© Getty Images

Texas állam törvényhozói szerint a szexuális segédeszközök veszélyesebbek a társadalomra nézve, mint az emberölésre is alkalmas fegyverek.

Azt hihetnék, hogy 2022-ben már nem érhet meglepetés minket – ám úgy néz ki, nagyon is tévedtünk, mert a nők még mindig hatalmas megkülönböztetésben részesülnek a férfiakhoz képest, amit nem lehet „csak úgy” behozni. Az amerikai Oklahomában nemrégiben megszavazták minden idők egyik legkegyetlenebb abortusztörvényét, miszerint az abortusz már a fogantatás pillanatától kezdve tilos, de sok más államban is korlátozzák az abortuszhoz való hozzáférést.

Példaként említhetnénk Texast, ahol más hasonlóan elkeserítő törvények is születtek, sőt! Talán még annál is megdöbbentőek az állam azon szabályozásai, melyek komoly pénzbírsággal (kb. 1,4 millió forinttal) sújtják azokat a nőket, akik műpéniszekhez hasonló szexuális játékszereket birtokolnak.

Texas állam szerint ugyanis azok a nők, akik vibrátorokat, műpéniszeket és egyéb szexuális segédeszközöket birtokolnak (hat, vagy annál többet), egy káros szexuális tevékenységet, prostitúciót, valamint szeméremsértést követnek el, amit mindenképpen meg kell büntetni.

Megdöbbentő, hogy ezt a szabályozást pont egy olyan állam vezette be, ahol lényegében bármilyen 21 évnél idősebb felnőtt szabadon birtokolhat emberölésre is alkalmas fegyvert, és ezeknek a száma sincs limitálva. Főleg annak tekintetében megrendítő, hogy június 1-jén a texasi Uvalde egyik általános iskolájában egy filmvetítés közben egy mentálisan beszámíthatatlan személy szabadon kezdett el lövöldözni az iskolások között, 19 kisgyermek és két tanár halálát okozva ezzel.

A kérdés mindenképpen elgondolkodtató, ám jelenleg nincs arról információnk, hogy közeljövőben visszavonnák-e ezt a törvényt a hatalmas felháborodás hatására – sajnos az új abortusztörvény megszavazása után ez egyébként sem valószínűsíthető.

Via