Unicum-szilva, Sherry-sós mandula, Armagnac-kesudió...
A csodás új kreációk mindegyike egy kis párlatot vagy likőrt tartalmaz, a csillogásról pedig a tetejükre szórt 24 karátos aracsforgács gondoskodik.
Az UNICUM-SZILVA változat ganache-ának alapja a Valrhona Ariaga Noir étcsokoládéja, amibe Dodo Unicum szilvát kevert, a macaron szíve sötét és pikáns 100%-os rézüstben sült szilvalekvárt rejt.
A GIN - TONIC - PINK GRAPEFRUIT gazdag krémjéhez a Valrhona Ivoire fehércsokoládéját használták, ami rendkívül krémes, és kevésbé édes, hogy az íz még dekadensebb legyen. Ebbe fűszeres Ophir gint, Fentimans pink grapefruit tonic-ot, rengeteg pink grapefruit pürét és kandírozott grapefruitot kevertek, hogy a macaron tökéletesen visszaadja azt a pillanatot, amikor belekortyolunk egy jéghideg gin-tonicba.
A SHERRY - SÓS MANDULA macaronban a sherrys rengeteg apróra vágott és fleur de sellel meghintett pirított blanchírozott mandulát kevert.
Az ARMAGNAC - KESUDIÓ a híres Délnyugat-Franciaországból származó brandyt használja fel, amit Dodo egyszer megkóstolt és tölgyes és testes ízt nem tudta feledni. Fehércsokoládéval keverte lágyra és ízét pirított, karamellizált, enyhén fleur de sellel fűszerezett kesudióval emelte ki.
A PORTÓI – MEGGY változat megálmodásakot Dodo tudta, hogy ennek az íznek magának kell lennie a gazdag csokoládénak. Ezért a Valrhona 70%-os kakaótartalmú étcsokoládéját, a Guanaját választotta. Ezt keverte krémesre a szívmelengető portóival és a közepébe pedig sült meggyből készült szívet csempészett.
A fotók Glódi Balázs készítette a Magyar Természettudományi Múzeum Ásvány- és Kőzettárában.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!