Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KIRÁLYI CSALÁD

Katalin hercegné és Vilmos herceg szomorú titkot rejteget a gyerekeik elől

2022. november 15.

2 perc olvasás

Kovács Gréta
gyász királyi család vilmos herceg György herceg brit királyi család Katalin hercegné
Katalin hercegné és Vilmos herceg szomorú titkot rejteget a gyerekeik elől
© Getty Images/Karwai Tang

Mélységesen szomorú titkot rejteget Katalin hercegné és Vilmos herceg a gyermekeik elől.


Köztudott, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné nemcsak az udvari feladataira koncentrál, hanem nagy hangsúlyt fektet a gyermeknevelésre is. A hercegi pár szinte mindent annak rendel alá, hogy a trónörökös György hercegnek, Sarolta hercegnőnek, valamint a kis Lajos hercegnek minél hétköznapibb élete legyen: erre utal az is, hogy a család nagy álmukról lemondva a brit fővárosból nemrég a vidéki Windsorba költözött le.

Katalin hercegné és Vilmos herceg gyerekeinek nincs könnyű dolga

A költözés és a gyerekek új iskolakezdése szinte pont egy időpontra esett Erzsébet királynő halálával, ami miatt Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek nemcsak a mérhetetlen gyásszal, hanem a rájuk nehezedő szülői kötelességeikkel is egyszerre kellett megbirkózniuk. A hercegi pár épp ezért úgy döntött, hogy gyermekeiket megkímélve a fájdalomtól, nem fogják mutatni a gyászukat.

Getty Images/Karwai Tang
Getty Images/Karwai Tang

Erzsébet királynő halála Katalin hercegné és Vilmos herceg gyermekeit is megviselte: a temetésen például a 9 éves György hercegnek és a 7 éves Sarolta hercegnőnek is részt kellett vennie, amin sokan felháborodtak, ám Károly király kötelezte őket, hogy trónörökösként ők is róják le a tiszteletüket Erzsébet királynő temetésén.

A hercegi pár próbálja megkímélni a gyerekeket a gondjaiktól

Katalin hercegné és Vilmos herceg szerint a költözés, az új iskolakezdés, Erzsébet királynő halála és a temetésen való részvétel épp eléggé megviselte a gyermekeket, ezért őket kímélve a hercegi pár úgy döntött, hogy semmilyen formában nem fogják mutatni a gyászukat előttük.

Getty Images/WPA Pool
Getty Images/WPA Pool

Vilmos herceg nagyon jó viszonyt ápolt Erzsébet királynővel és Katalin hercegné is roppant közel állt az uralkodóhoz, ami miatt rendkívül megviselte őket a királynő elvesztése. A hercegi pár számára azonban gyermekeik jókedve és lelki békéje mindennél fontosabb, ezért gyászukat csak csendben és titkolva élik meg, mikor a gyermekeik nem láthatják őket szomorúnak.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves