Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Prince George

Kiderült, mi György herceg beceneve az iskolában

2022. augusztus 01.

1 perc olvasás

ELLE
királyi család vilmos herceg Cambridge hercegi pár György herceg brit királyi család Katalin hercegné
Kiderült, mi György herceg beceneve az iskolában
© Getty Images

Diáktársai nem követik a protokollszabályokat, és igen mókás becenéven szólítják György herceget.


Akárcsak a brit királyi család többi tagját, úgy György herceget is megilleti a hivatalos megszólítás: eszerint Ő Királyi Felsége György cambridge-i hercegként kellene rá hivatkozni.

A legtöbbször praktikus okokból mégis a rövidebb György herceg néven hivatkozunk Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb fiára – de van, ahol még ennél is lazább néven szólítják őt.

A londoni Thomas’s Battersea iskolában, ahol György herceg folytatja tanulmányait, iskolatársai külön becenevet találtak ki neki. Ő lett PG, azaz Prince George, ami a György herceg informális rövidítése.

A barátságos becenév olyannyira ráragadt a kis György hercegre, hogy előfordul, hogy már a szülei, Vilmos és Katalin is így szólítják. Vagy Tips-ként, Nagy-Britannia egyik leghíresebb teamárkája, a PG Tips után.

György herceg testvérét is gyakran becézik otthon

Úgy tűnik, hogy a cambridge-i hercegi pár szívesen ad aranyos és kedveskedő beceneveket a gyerekeknek, legutóbb 2019-ben a Chelsea Virágkiállításon csípték el a résztvevők, hogy Vilmos herceg Mignonette-nek szólította kislányát, Sarolta hercegnőt, aminek franciául az a jelentése: kicsi, édes, finom.

Katalin hercegné pedig egy észak-írországi körútja alkalmával árulta el, hogy Sarolta hercegnőt Lottie-nak becézi.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves