Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Torta

17 évvel az esküvőjük után elárverezik Károly király és Kamilla tortáját

2022. november 16.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
esküvő esküvői torta Károly király Kamilla királyné
17 évvel az esküvőjük után elárverezik Károly király és Kamilla tortáját
© Fotó: Pool / Getty Images

Károly király és Kamilla királyné 2005-ben házasodtak össze, az esküvői tortájuk szeletei pedig még manapság is gyakran felbukkannak aukciókon. 


Károly király iránt megnőtt az érdeklődés, ezért nem is csoda, hogy az előzetes felmérések szerint magas áron kelhet el az esküvői tortájából az egyik szelet. 

Elárverezik Károly király és Kamilla esküvői tortáját

A királyi pár 2005-ben polgári szertartáson kelt egybe, majd a frigyüket a Szent György-kápolnában áldották meg. A fogadást a Windsori kastélyban tartották, ahol felszolgálták többek között az esküvői tortát.

A különleges desszert elkészítéséhez 1080 tojásra, és 20 üveg brandy-re volt szükség. Nagyjából 130 óra volt mire elkészült a cukrászati remekmű, amit az aprólékos virágdíszítés tett igazán különlegessé. Az egyik vidéki cukrászda készítette el az esküvői tortát, és még további 2500 szeletet belőle, melyet különleges fém dobozokba zártak. Az egyik ilyen doboz kerül most árverés alá. 

Az aukció vezetője elmondta, hogy hatalmas az érdeklődés, a tétel kikiáltási ára pedig 600 font lesz. Ám nem csak Károly király és Kamilla tortáját árverezik el, az aukción licitálni lehet majd Vilmos herceg és Katalin hercegné tortájára is.

Pár hónappal ezelőtt Károly király és Diana hercegné tortája is megjelent az aukción, hatalmas volt iránta az érdeklődés. Várhatóan az újonnan felbukkanó süteményekre szintén sokan fognak licitált. 

Az uralkodó nagyon hálás volt a cukrászdának, 2005-ben, az esküvőjük után a következő sorokat írta. 

El sem tudom mondani, hogy mennyire élvezzük a feleségemmel, hogy a délutáni teához ehetünk egy szeletet az esküvői tortából. Tényleg nagyon finom!
 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves