Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Long lens camera

Madonna elég furcsa magyarázatot adott arra, miért volt más az arca a Grammyn

2023. február 08.

4 perc olvasás

Gyulai Bence

plasztika arc madonna Grammy 2023
Madonna elég furcsa magyarázatot adott arra, miért volt más az arca a Grammyn
© Fotó: Frazer Harrison/Getty Images

Madonnát rengetegen kritizálták az új arca miatt, hát íme, miért volt annyira más a popkirálynő szerint.


A vasárnap esti, illetve hétfő hajnali Grammy-gála egyik legnagyobb vitát kavart mozzanata Madonna feltűnése volt. A popkirálynő saját bevallása szerint maga is meglepődött-felháborodott, hogy a beszéd tartalma helyett mindenki a megjelenésével volt elfoglalva. Most az Instagramon reagált az egészre.

Gave good face

Amikor Michael Jackson arca a '80-as években drasztikusan változni kezdett, ki gondolta volna, hogy negyven évvel később még mindig ennyire meg fogunk hökkenni azon, ha egy popsztár arcán plasztikai beavatkozások jelei tűnnek fel?! És vajon azt ki gondolta volna, hogy az egyik ilyen popsztár pont Madonna lesz?! Egy biztos, a 64 éves díva nem igazán remélhette azt, hogy ha ennyire extrém külsővel jelenik majd meg a gálán, akkor azt senki nem fogja kommentálni – négy évtizedes karrierjének legerősebb pillanatai pont azért ütöttek akkorát, mert Madonna drasztikusan megváltoztatta a külsejét, és ezen minden alkalommal kipukkadtak a polgárok.

Új posztot tett ki Madonna most az Instagramra a gála után két nappal, és ebben azt írja, hogy meghökkentő külseje ezúttal nem szándékos volt, illetve hogy igazából nem is úgy nézett ki, mint azokon a fotókon, amik azóta körbejárták róla a netet. A popkirálynő így ír:

ahelyett, hogy arra fókuszáltak volna, amit a beszédemben mondtam, ami az olyan művészek vakmerőségéért való köszönetnyilvánításról szólt, mint Sam és Kim, sokan úgy döntöttek, hogy csak a sajtófotós által teleobjektívvel készített, közeli képeimről beszéljenek – az mindenkinek az arcát torzítja!

Nem ingünk, úgyhogy nem is vesszük magunkra: hétfői cikkünket Madonna beszédéről és Kim Petras Grammy-győzelméről itt találod rengeteg információval, érdekességgel és további nézni-olvasnivalóval. Mindenesetre Madonna azt mondja, nem is úgy nézett ki igazából, mint például a fenti fotón, és ha ezt a logikát követjük, akkor arra juthatunk, hogy ezek szerint egyik hírességről sem tudhatjuk, hogy igazából hogy néznek ki, hiszen a sajtófotók túlnyomó többsége teleobjektívvel készül. Remélhetjük azonban, hogy a Madonna által a közösségi médiában közzétett felvételek a valóságot tartalmazzák.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

What it feels like for a girl

A fenti posztban Madonna a következőket is írja, utalva az ageism néven ismert jelenségre, ami az életkorra alapított hátrányos megkülönböztetést jelenti (tipikusan az idősebbekkel szemben, de nem mindig). Madonna posztja azt sugallja, hogy szerinte őt csak azért kritizálják ennyit, mert már elmúlt 45, és ebből az következik, hogy azt gondolja, hogy egy huszon- vagy harmincéves nő (vagy férfi) megjelenhetne egy ilyen eseményen a plasztikai beavatkozások egyértelmű jeleivel, de a fiatalabbakat és/vagy férfiakat nem beszélnék így ki a kommentelők a közösségi médiában. Madonna szerint a kora és a neme miatt van, hogy így bánnak vele:

megintcsak az egész világot átható ageizmus és a nőgyülölet céltáblájává váltam. A világ nem hajlandó ünnepelni a nőket a 45. életévük után, hanem annak érzi szükségét, hogy büntessék őket, ha továbbra is erős akaratúak, keményen dolgoznak és kalandvágyóak. Soha nem kértem bocsánatot a kreatív döntéseimért, sem azért, hogy hogyan nézek ki vagy hogyan öltözködöm, és ezt most sem fogom elkezdeni. A karrierem kezdete óta aláz engem a média, de tisztában vagyok vele, hogy ez csak egy teszt, és boldogan töröm továbbra is az utat, hogy az utánam jövő nőknek könnyebb dolguk legyen az elkövetkezendő években. Hogy Beyoncét idézzem: »nem fogjátok megtörni a lelkemet«.

Hogy Madonna igazából hogyan néz ki, azt a legvastagabb pénztárcájú rajongók néhány hónap múlva élőben is megtekinthetik majd az énekesnő ősszel induló turnéján.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves