Sokan félünk a tésztaféléktől, azzal a mentséggel védekezve, hogy a tészta hizlal is, meg túlontúl egyszerű is – nem illik vele vendéget várni, és még a plusz kilókhoz is hozzájárul! Receptjeinkben ha a kalóriák számát nem is tüntettük el teljesen, de teljesen új köntöst adtunk a tésztaételekre.
Sokan félünk a tésztaféléktől, azzal a mentséggel védekezve, hogy a tészta hizlal is, meg túlontúl egyszerű is – nem illik vele vendéget várni, és még a plusz kilókhoz is hozzájárul! Receptjeinkben ha a kalóriák számát nem is tüntettük el teljesen, de teljesen új köntöst adtunk a tésztaételekre, hogy akár a királynőt is vendégül láthassuk egy kis pennére...
A háromparadicsomos linguine jól mutat majd az asztalon és a hasunkban egyaránt – könnyű, mégis laktató étel. A hozzávalók 4 személyre: 35 dkg linguine (lapos spagetti), 30 dkg hámozott paradicsom (lehet konzerv is), 10 dkg friss koktélparadicsom, 8 szárított paradicsom, 3 fej kerek újhagyma, 10 bazsalikomlevél, extraszűz olívaolaj és 1 kis erőspaprika.
Elkészíteni sem nehéz: Tisztítsuk meg az újhagymát, aprítsuk fel, és dinszteljük meg 2 kanál olívaolajon a paprikával együtt (ha csípősen szeretjük). Adjuk hozzá a kockákra vágott koktél- és szárított paradicsomot, és pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a hámozott paradicsomot és egy fél pohár langyos vizet, majd ezután hagyjuk főni 15 percig.
A kakukkfüves-sáfrányos penne elkészítése szintén könnyű feladat, és kifejezetten mutatós egy-egy vendégvárás alkalmából. A hozzávalók 4 személyre: 32 dkg penne, 2 zacskó sáfrány, 12 dkg provolone sajt, 5 dkg parmezán és 1 szál kakukkfű feketebors.
Ami pedig az előmunkálatokat illeti: főzzük meg tésztát sáfránnyal ízesített, sós vízben. Reszeljük a provolonét egy tálkába, és adjunk hozzá annyit a tészta főzővizéből, hogy krémes állagú legyen. Szűrjük le a tésztát, adjuk hozzá a provolonekrémet, a kakukkfű-levélkéket, és keverjük gyorsan össze. Frissen tálaljuk, de előtte még szórjuk meg a parmezánforgáccsal és a frissen őrölt borssal.
Ha ízletesen sikerültek az itteni receptek, csak lapozzuk fel az Elle magazin márciusi számát, hogy még több színes étellel találkozzunk!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!