Quantcast

#skintexture

A valódi arcbőrt népszerűsíti Florence Pugh

© EDWARD BERTHELOT/Getty Images

A színésznő nem rejtegeti a valóságot, még elegáns sminkben is vállalja, hogy a bőr sosem olyan tükörsima, mint a retusált fotókon.

A közösségi médiában keringő fotók és a hírességek szelfijei sokszor megtévesztőek, a retus és a különféle filterek használatával ugyanis tükörsima, egységes színű, hibátlan arcbőrrel találkozunk mindenfelé. A valóság azonban nem is állhatna ettől távolabb. Még ha azon szerencsések közé is tartozunk, akiknek nincs különösebb gondjuk a pattanásokkal, a tág pórusok, a ráncocskák és az egyenetlenségek akkor is hozzátartoznak az arcbőrhöz. Még a legdurvább alapozó mellett sem fogunk olyan eredményt elérni, mint a szépítő filterekkel.

Ezt azonban hajlamosak vagyunk elfelejteni, ezért is roppant fontos, hogy a hírességek jó példával járjanak elöl. Florence Pugh például nem takargatja a valóságot, ha a bőréről van szó. A színésznő legutóbb a Cartier londoni vacsoráján vett részt, ahova Naoko Scintu sminkmester készítette el a sminkjét. Az eredmény ragyogó lett, de nem a filtereknek köszönhetően: a highlighter és a smink alatt ugyanis jól látszott a bőr valódi textúrája, és az, hogy a színésznő arcbőrén nem módosítottak utólagosan. Mert bizony, még a hollywoodi színésznőknek is vannak pórusaik!

Forrás: Elle