Quantcast

Beach waves

A tengerparti hullámok készítésének 4 egyszerű módja

© Venturelli/GC Images

Egy sztárfodrász segítségével bemutatunk négy egyszerű módszert, melyekkel sellőket megszégyenítő hullámaid lehetnek!

Ne hagyd, hogy az Instagram megtévesszen: azok a könnyed "így ébredtem" tengerparti hullámok némi munkát igényelnek. Szerencsére vannak olyan egyszerű módszerek, amelyeket otthon is bevethetünk a texturált és kócos frizura megvalósításához anélkül, hogy a tengerpartra mennénk. Ryan Trygstad sztárfodrász számára a nagyszerű strandhullám a technika és a megfelelő termékek összhatását jelenti.

"A strandhullámok otthoni elkészítése a haj termékkel való előkészítéséről és diffúzor használatáról szól, vagy arról, hogy hagyjuk a hajat levegőn száradni, mielőtt vasalóval vagy göndörítővel textúrát adnánk neki" - magyarázza. "A szárítás és a hajvasalóval való göndörítés eredményeként létrejövő szabálytalanabb, véletlenszerű hullámok teszik a hajat tengerparti hatásúvá. Néhány egyenes vég itt-ott, és hullámos tincsek mindenütt".

Nem minden tengerparti hullám egyforma. De Trygstadnak, aki olyan hírességeket tart számon ügyfelei között, mint Emma Roberts és Laura Dern, egyszerű kritériumai vannak. "A tengerparti hullámokat hosszúkás hullámként írnám le" - teszi hozzá. "A hullám alakja általában egy természetesebb hullámmintát követ, egyenesebb végekkel. A stílusnak olyannak kell lennie, mintha megmártóztál volna az óceánban, és a napon szárítottad volna meg a hajad".

Az alábbiakban Trygstad ismerteti kedvenc egyszerű módszereit a tengerparti hullámok elkészítéséhez.

Hajvasalóval vasalt fonatok

Az egyik leggyorsabb módja az egyszerű hullámok elérésének a hajvasalóval való elkészítés. Kezdd két háromszálas fonat készítésével, és rögzítsd hullámcsattal. "Egy közepes hőfokozatra állított hajvasalót használva nyomkodd végig a vasalót a fonat mentén, felülről lefelé haladva" - tanácsolja Trygstad.

Használj hullámvasat

A Beach Waver az egyik legkedveltebb eszköz a hullámok létrehozásához. "Egyedi kialakítása inkább hosszúkás hullámot hoz létre, mint göndöröd fürtöket" - magyarázza Trygstad. "Használj könnyű, hővédő hajspray-t, mint például az R+Co. Outer Space-t, végigfújva a tincseken vasalás előtt".

Ragadd meg a hajsütővasadat!

Trygstad kedvenc módszere a jó öreg göndörítővas használata. "Szeretem először diffúzorral kezelni a hajat, majd strandhullámokat adok hozzá egy hajsütővassal. Az 1 1/4-es a kedvenc méretű hajsütővasam - a nagyobb átmérő megakadályozza, hogy a haj túlságosan göndör legyen. Szeretem az Oribe Apres Beach, az R+Co hidegen sajtolt görögdinnye spray-t vagy a Bumble and Bumble Surf-ot használni." A gyors tengerparti megjelenésért vegyél széles tincseket, hogy laza hullámokat készíts. "Ez egy nagyszerű módja annak is, hogy a hajszín dimenzióját életre keltsük" - teszi hozzá.

Aludj rá egyet!

Hullámokat készíthetsz hő vagy károsodás nélkül is. Lefekvés előtt oszd a hajat két fonatba, és rögzítsd hajgumival. Aludj, és reggel engedd ki a fonatokat. "A lefekvés előtti hajfonás alvás közben textúrát ad a hajnak" - mondja Trygstad.

Forrás: Elle