Quantcast

Lisa

„Illatokkal kombinálva az érzelmek sokkal erősebbé válnak”

„Illatokkal kombinálva az érzelmek sokkal erősebbé válnak”
© Han Myung-Gu

A Céline új illatnagykövetével, Lisával beszélgettünk nosztalgikus illatokról, valamint a parfümök és az érzelmek kapcsolatáról. 

Ha már bevetted a K-pop világát, több mint 68 millió Instagram-követőd van, és együttműködésed a MAC-kel, mihez kezdesz ezután? A Blackpink énekesnője, Lalisa Manobal a divat felé fordult. A thaiföldi énekesnő alig néhány napja debütált a Céline kifutóján, most pedig a divatház Haute Parfumerie kollekciójának nagykövete lett – ennek apropóján beszélgettünk vele.

„Mivel minden Céline parfümnek erős karaktere van és külön-külön is kiemelkedik, én is alig várom, hogy a Céline parfümök globális nagyköveteként változatos és magabiztos perspektívákat mutassak meg magamból” – mondta az énekesnő. Az Elle exkluzív keretek között beszélgetett Lisával a parfümöktől kezdve a macskáival töltött időn keresztül, egészen az érzelmi hatásig, amit akár egyetlen csepp parfüm is képes kifejteni.

Elle: Kezdjük egy emlékkel: hol és mikor, miért hagy nyomot benned egy illat?

Lisa: Egy hely illatának felidézése megnyugvást ad nekem. A franciaországi Nizzában jártam a Céline parfümkampánya során. Emlékszem a tengerpart szikrázó fényére, a hűvös szellőre és a zöld fű illatára, amitől úgy éreztem magam, mintha a paradicsomban lennék. Számomra Nizza az illatok és a szellő városa, ez pedig szerelembe ejtett.

Elle: Számodra milyen módon kapcsolódnak az illatok az érzelmekhez és az érzésekhez?

Lisa: Nekem az illat egyetlen csepp, amely az érzelmeket és érzéseket élénkebbé vagy akár kétértelművé is teheti. Vannak időszakok, amikor mélyen el akarok merülni az érzelmeimben – legyen szó akár depresszióról, akár izgatottságról. Amikor illatokkal kombinálom, az érzelmek sokkal erősebbé válnak. Másképpen szólva, úgy érzem, hogy az illatokkal állandóan utazom a hangulataim és érzelmeim világában.

Elle: Hogyan válnak nosztalgikussá számodra azok az illatok, amik felidézik a múltat?

Lisa: Azt hiszem, a múló pillanatokra az illatokkal lehet a legjobban emlékezni. Még ha az élmény el is múlik, a fotók és az illat nyomai még egy ideig megmaradnak. Néha, amikor vissza akarom idézni egy nap emlékeit, akkor a fotózáson viselt parfümöt használom. És ettől úgy érzem, mintha újra átélném, amit akkor.

Elle: Számodra milyen a kapcsolat a stílus és az illat között? Attól függően viselsz különböző parfümöket, hogy éppen mit viselsz?

Lisa: Amikor parfümöt választok, az első szempont az, hogy az illat illik-e a megjelenéshez, aztán arra gondolok, hogy kivel találkozom aznap. Egy baráti brunchon, a kedvenc dzsekimben és farmernadrágban egy friss citrusos illatot viselnék. Egy fás illatot választanék, ha vacsorát tervezek. Úgy gondolom, hogy vannak külön illatok, amelyek különböző alkalmakhoz illenek, ezért örömmel fedeztem fel, hogy a Céline parfümök nappalra és estére is kínálnak illatokat.

Elle: Amikor parfümöt viselsz, akkor az számít, hogy mit szeretsz érezni a bőrödön, vagy az, hogy milyen hatást gyakorolhat másokra?

Lisa: Úgy gondolom, hogy az illat befolyásolja az első benyomást egy személyről vagy egy térről. Különös gonddal választok parfümöt, amikor először találkozom valakivel. Néha, hogy erősebb benyomást keltsek, talán kerülöm a túl sok sminket vagy kiegészítőt, ehelyett inkább egy különleges parfüm viselésére koncentrálok.

Elle: Mit gondolsz, melyik CELINE parfüm lesz a védjegyed?

Lisa: Ha egyet kellene választanom a Céline parfümkollekciójából, akkor az az Eau de Californie lenne. A kaliforniai éjszakák ihlették – a nyári éjszakák, amiket imádok –, és egész életemben fújhatnám. Amikor egy kis Eau de Californie illatot fújok a kanapé tetejére, miközben a kutyáimmal és macskáimmal töltök egy kellemes estét, olyan érzés, mintha a mennyországban lennék. Hogyan is lehetne nem szeretni ezt a parfümöt?

Forrás: Elle