Quantcast

No Angels

Naomi Osaka lett a Victoria's Secret új arca

Naomi Osaka lett a Victoria's Secret új arca
© Clive Brunskill/Getty Images

Folytatódik a fehérneműmárka arculatának totális átalakítása.

Az elmúlt években kritikák kereszttűzébe került fehérneműmárka a korábbiaktól jelentősen eltérő nagykövetekkel próbálja megújítani az imázsát. Megan Rapinoe és Valentina Sampaio után most a teniszező Naomi Osaka lett az amerikai cég arculatváltásának a hírvivője.

Osakát nevezték ki ugyanis a korábban kizárólag szupermodellekkel dolgozó Victoria's Secret legújabb nagykövetének.

Az 1995 óta a világ legnézettebb fehérnemű-showját produkáló márka nimbusza erősen megkopott a MeToo világában, aminek számos oka volt.

Például Ed Razek volt marketingvezető transzfób megjegyzései, valamint azokat a vádak, amelyek Les Wexnert, az anyavállalat, az L Brands vezérigazgatóját érték az Epstein-ügyben.

Ráadásul - mint kiderült - a cégen belül igazi nőgyűlölő hangulat uralkodott, 2019-ben szupermodellek aláírásával útjára indult egy petíció, amely elítélte a cégen belül jellemző magatartást. A The New York Times nyomozása később molesztálásokról is írt.

Általánosságban elmondható, hogy a márka által a nőkről közvetített kép már nem volt vonzó. A Victoria's Secret álma véget érni látszott.

Ekkor történt a nagy váltás, aminek része most Osaka szerepvállalása is.

Június 16-án bejelentették, hogy lemondanak az "Angyalok" védjegyről, és a cég olyan nőkből álló testületet kért fel, akiknek "közös szenvedélyük a pozitív változás", hogy aktívan részt vegyenek a brand átalakításában.

Így jött a képbe Megan Rapinoe amerikai sztárfocista, aki egyben a nők és az LMBTQ-közösség jogaiért küzdő aktivista, valamint Valentina Sampaio transznemű aktivista is.