Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PARFÜM

A 2000-es évek legjobb parfümjei, amiket még mindig imádunk

2023. november 18.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

calvin klein Chanel dkny illat Marc Jacobs női parfüm
A 2000-es évek legjobb parfümjei, amiket még mindig imádunk
© Shutterstock

Már vagy két évtizede piacra dobták őket, de még mindig nem bírunk betelni a következő fantasztikus illatú parfümökkel: következzenek a 2000-es évek legjobb parfümjei!


Még mindig, már több, mint 20 éve nem tudunk betelni a 2000-es évek legjobb parfümjeivel, amik azóta olyan kultikus illatokká nőtték ki magukat, hogy már egy halom különleges változatot piacra dobtak belőlük. Ha viszont neked az igazi és az eredeti verziók kellenek, akkor a követező legendás parfümöket szagold meg, ezek ugyanis garantáltan visszarepítenek az időben Y2K-életérzés felé! 

CHANEL CHANCE

Bár a rózsaszín parfümüveggel rendelkező Chanel Chance Eau de Tendre parfümöt a mai napig lehet a parfümériákban kapni, az klasszikus Chanel Chance már csak a hivatalos márkaüzletekben lelhető fel. Eredetileg a világ egyik legnépszerűbb parfümjének, a Chanel Coco Mademoiselle kistestvérének szánták ezt a 2005-ben kiadott parfümöt (ami egy kis rózsaszín borssal, jázminnal és írisszel van megbolondítva), végül olyan kultikus lett, hogy még mindig emlegetjük! 

Chanel Chance EdP 77 €/35 ml (Chanel.com)
Chanel Chance EdP 77 €/35 ml (Chanel.com)

MARC JACOBS DAISY 

A 2007-ben kiadott Marc Jacobs Daisyt sokan csak úgy emlegetik, mint az üvegcsébe zárt nyár illatát – ami teljességgel igaz is. Van benne vörös grapefrút, erdei szamóca, ibolya, jázmin, pézsma és vanília is, tehát ez egy igazi gyümölcsös-virágos illat, ami már az első szaglástól addiktívvá tesz. Nem csoda, hogy kész parfümcsaládot épített rá a márka: a Daisynek már legalább egy tucat különböző változata van.  

Marc Jacobs Daisy EdT 25 790/30 ml (Douglas.hu)
Marc Jacobs Daisy EdT 25 790/30 ml (Douglas.hu)

VERA WANG PRINCESS

Ha volt valami, ami nem hiányzott egy tini polcáról sem a 2000-es években, az a Vera Wang Princess parfüm volt, amit még mindig lehet kapni a parfümériákban. Egy nagyon könnyen felismerhető, nőies parfümről van szó, ami a púderes-barackos illatának köszönhetően már a 2006-os megjelenését követően hamar belopta magát a szívünkbe. Rengeteg verzióját dobták azóta piacra, de ha egy igazán különleges illatot keresel, ezt válaszd: nem utolsósorban, ajándéknak is kiváló! 

Vera Wang Princess EdT 14 100 Ft/100 ml (Notino.hu)
Vera Wang Princess EdT 14 100 Ft/100 ml (Notino.hu)

DKNY BE DELICIOUS

Ha a 2000-es éveknek volt ikonikus parfümje, akkor ez volt az! Szinte mindenhol ezt a parfümöt reklámozták 2004-ben és olyan hamar a nők kedvencévé vált, hogy - nem meglepő módon - ebből a parfümből is kiadtak már csomó változatot. Az eredeti, vibráló zöld színű az zöldalma és a friss uborka illatát idézi meg, igazi friss, üde, pezsgő parfüm, amit öröm magunkra fújni. Sajnos már csak nagyon kevés helyen lehet kapni, de ha megszagolod, egy pillanat alatt visszarepít az időben! 

DKNY Be Delicious EdP 14 100 Ft/30 ml (Notino.hu)
DKNY Be Delicious EdP 14 100 Ft/30 ml (Notino.hu)

CALVIN KLEIN EUPHORIA

Húsz évvel ezelőtt ez volt az a parfüm, ami a friss és vibráló illatok közül messze kiemelkedett: a Calvin Klein Euphoria ugyanis egy kifejezetten mély és sokatmondó, fás-virágos illat, ami nevéhez híven tényleg eufórikus állapotba hoz. Nagyon addiktív parfüm, ha veszel egy üvegcsével, szinte teljesen biztosan csak ezt fogod használni! Van benne gyengéd lótuszvirág, fekete orchidea, gránátalma és ibolya is, a parfüm alapján pedig a borostyán és a mahagónifa adja. 

Calvin Klein Euphora 26 490 Ft/30 ml (Douglas.hu)
Calvin Klein Euphora EdP 26 490 Ft/30 ml (Douglas.hu)

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves