Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ILLATMÁMOR

Ezt árulja el a kedvenc parfümöd a személyiségedről

2023. február 25.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

illat levendula önismeret parfüm virágos parfüm személyiség
Ezt árulja el a kedvenc parfümöd a személyiségedről

A szakértő illatszerészek szerint nem a szem, hanem a parfüm a lélek tükre: a kedvenc illatunk ugyanis rengeteg dolgot elárulhat a személyiségünkről! 


Már eddig is sejthető volt, hogy a személyiség típusa közvetlen befolyással és ráhatással van arra, milyen parfümöt választunk — ezt pedig most a legújabb kutatások is bebizonyították! Dr. Alan R. Hirsch professzor több, mint 18 000 nő kedvenc parfümjét hasonlította össze az alapvető jellemi vonásaikkal, az eredményeket kielemezve pedig arra jött rá, hogy egyáltalán nem véletlen, melyik illatot viseljük magunkon: a citrusos parfümöket kedvelő nők ugyanis teljesen más személyiségek, mint a virágos-rózsás illatokat használók. Jöjjenek is a részletek!

A citrusos parfümöt kedvelők magabiztosak és határozottak

Mint kiderült, az üdítő és frissítő, citrusos illatokat használó nők a legnagyobb arányban töltik be a vezető pozíciókat: kifejezetten szeretnek főnökösködni és parancsolgatni, de rendkívül határozott személyiségek is, akik nehezen tudják magukat megértetni a férfiakkal. Szerelmi-családi életük általában nem nyújt elegendő örömöt a számukra, igazi karrieristák, akik a munkájuknak élnek.

Tom Ford Eau de Soleil Blanc EdT 50ml/49 990 Ft (Douglas.hu)
Tom Ford Eau de Soleil Blanc EdT 50ml/49 990 Ft (Douglas.hu)

A virágos-rózsás illatok rajongói álmodozó, érzékeny személyiségek

Dr. Hirsch felmérése szerint azok a nők, akik a virágos jegyű, rózsás illatú parfümöket részesítik előnyben, igazi idealisták, álmodozó személyiségek, akik természetükből adódóan elővigyázatosak és gondoskodó személyiségek. A legtöbb alkalommal nagy népszerűségnek örvendenek a férfiaknál, ám sokan ki is használják őket, mert egy hatalmas rózsaszín ködben élik meg a kapcsolatukat.

Chloé Chloé EdP 50 ml/36 790 Ft (Douglas.hu)
Chloé Rose Tangerine EdP 50 ml/36 790 Ft (Douglas.hu)

A levendulás illatok kedvelői a legmegbízhatóbb emberek

A tesztek kitöltők közül kiderült, hogy a levendulás illatot használó nők értékelik a legtöbbre a családi-baráti kapcsolatokat: szinte bármit megtennének a szeretteikért, ezért társnak, barátnak is kitűnőek. A tökéletes társnak is lehetne őket jellemezni, ám néha annyira elvakultak, hogy a féltékenység és a túlzott őszinteség megrondíthatja a kapcsolataikat. 

Ariana Grande Cloud EdP 50ml/20290 Ft (Douglas.hu)
Ariana Grande Cloud EdP 50ml/20 290 Ft (Douglas.hu)

A vanília rajongók vicces, bolondos személyiségek

Azt hihetnék, hogy az édes, vaníliás illatot kedvelő nők a legnaivabb személyiségek — a teszt alapján viszont ők azok, akik még a jég hátán is megélnek! Könnyedén veszik az életét, szeretnek viccelődni és bohóckodni, nehezen köteleződnek el és időről időre szeretik magukat megjutalmazni valami nagyon széppel. 

Yves Saint Laurent Libre Intense EdP 50ml/41 790 Ft (Douglas.hu)
Yves Saint Laurent Libre Intense EdP 50ml/41 790 Ft (Douglas.hu)

A trópusi gyümölcsös illatok szerelmesei zárkózottak 

Édes, mint az eper? Az illatszakértők szerint ez cseppet sem igaz, ha parfümről van szó! Az egzotikus, gyümölcsös illatok kedvelői többségében magának való, zárkózott személyiségek, akik nehezen mutatják ki az érzelmeiket, ezért kevés barátjuk is van. A legtöbben trópusi parfümöt használók inkább félig üresnek látják a poharat, a szarkazmus pedig a második anyanyelvük, ezért igazán maguknak való emberek.

Carolina Herrera Good Girl Supreme EdP 50ml/43 490 Ft (Douglas.hu)
Carolina Herrera Good Girl Supreme EdP 50ml/43 490 Ft (Douglas.hu)

A kókuszrajongók még a legunalmasabb társaságot is feldobják

Azok a nők, akik szeretik a napozós, kókuszos illatokat, igazi ragyogó személyiségek, akik még a legunalmasabb partit is felrázzák, ha arról van szó - legalábbis Dr. Hirsch kutatásai alapján. Igazi társasági emberek, nagy baráti körrel és vidám személyiséggel, ami miatt nagy bizalmat szavaznak nekik az emberek. Kicsit néha egocentrikusak is lehetnek, akik nem sajnálják a pénz a legdrágább dizájner termékekre és luxus utazásokra költeni.

Estée Lauder Bronze Goddess EdP 50ml/33 000 Ft (Estee Lauder)
Estée Lauder Bronze Goddess EdP 50ml/33 000 Ft (Estee Lauder)

A fás illatok rajongói mindent elérnek, amit csak akarnak

A fás illatok rajongói a tesztek szerint igen praktikus, gyakorlatias emberek, akik ha valamit egyszer a fejükbe vesznek, nem nyugszanak addig, amíg el nem érik azt! Férfias jegyeket kedvelők igazi A-típusú személyiségek, akik mindenből a legjobbat és a legyorsabban akarják. Tökéletességre igyekvő egyének, akik a sportban, az iskolában, a karrierjükben és a magánéletükben is a lehető legmesszebb akarnak eljutni.

Hugo BOSS Alive EdP 50 ml/ 40 990 Ft (Douglas.hu)
Hugo BOSS Alive EdP 50ml/40 990 Ft (Douglas.hu)

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves