Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hasznos tippek

4 hiba, amit sose kövess el parfümvásárlás közben

2023. október 26.

2 perc olvasás

ELLE

parfüméria illat parfüm parfümvásárlás
4 hiba, amit sose kövess el parfümvásárlás közben
© Shutterstock

Kiválasztani a tökéletes parfümöt nem egyszerű, de ezekkel a trükkökkel elkerülheted a leggyakoribb hibákat! 


Biztosan veled is előfordult már, hogy parfümöt szerettél volna vásárolni, de végül teljesen összezavarodtál a kínálattól. A bőség zavarában sokan választanak olyan illatot, amivel később elégedetlenek, ezt pedig csak úgy kerülheted el, ha odafigyelsz pár dologra. 

Ezeket a hibákat sokat elkövetik parfümvásárláskor 

A legtöbben új illatot nem mernek online megvásárolni, hiszen így nem lehet őket megszagolni. Ám még a személyes vásárlás sem garantálja azt, hogy biztosan a hozzád passzoló illatot fogod megvenni, hiszen vannak általános hibák, melyeket szinte mindenki elkövet. 

Túl gyorsan döntesz

Belépsz egy parfümériába, magadra fújsz pár illatot, és a neked szimpatikusat szinte rögtön meg is veszed. Ez sajnos rossz módszer, mivel az illatnak így nincs lehetősége kiteljesedni. Érdemes akár egy napot is várni a nézelődés és a tényleges vásárlás között. 

Túl sok parfümöt megszagolsz 

Az orrunk egy idő után már nem tudja megkülönböztetni a különféle illatokat, és a parfümök egyformának tűnhetnek. Éppen ezért ajánlják a parfümőrök, hogy 3-5 illat után pihentesd az orrod, és szagolj bele szemes kávéba. 

Rossz helyre fújod 

Sokan csak a papírcsíkra fújják a parfümöt, pedig az illatot a testhő aktiválja. Éppen ezért kell a csuklóra, a nyakra vagy a fülek mögé permetezni. Így sokkal könnyebben kiderítheted, hogy passzol-e hozzád a kiválasztott illat. 

Ugyanazt veszed, amit mások 

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy barátnőd nagyon jó parfümöt vásárolt, így megvetted te is. Nos, ez sem túl jó, mivel nem biztos, hogy rajtad is pontosan ugyanolyan lesz az illata. Érdemes tanácsot kérni, de elsőként mindig próbáld ki a javasolt illatot. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves