Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LUXURY LIFE

A világ 3 legdrágább parfümje

2023. január 28.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

luxus illat parfüm szépségápolás luxusparfüm luxuscikk
A világ 3 legdrágább parfümje
© Shutterstock

A világ legdrágább, legkülönlegesebb parfümjei nemcsak belülről, hanem kívülről is értéket rejtenek. Arannyal, ezüsttel, gyémántokkal és más ékkövekkel borítják őket, ezért csak nagyon kedvesen tudják maguknak megengedni őket!


Sok olyan mesés parfüm létezik a világon, melyeknek nem lehet ellenállni: ezek közül jónéhány szerepel a világ legkeresettebb illatainak listáján is, amikért egyszerűen megvesznek a nők. Vannak azonban olyan ritkaságok is, melyeket még a sztárok, sőt, a dollármilliomosok többsége sem tud magának megengedni, annyira finom illatanyagokból, arannyal és gyémántokkal prezentálnak. Ezekből a parfümökből csak egy darab készül a világon, értékük pedig olyan hatalmas, hogy elmondani sem lehet! 

Következzen a világ 3 legdrágább parfümje!

3. BUlgari Opera Prima 

Kiadása idején, 2014-ben még a világ legdrágább parfümjének számított a Bulgari ékszerház különleges, Opera Prima nevű parfümje, melyet a világ egyik legelismertebb parfümőrje, Daniela Andrier álmodott meg a márka számára. A mediterrán jegyekkel rendelkező parfümben citrom, narancsvirág, pézsma és különböző virágok is vannak, ám főleg a külseje miatt olyan értékes.

Az ókori római vázák mintájára készült parfüm üvegcséjét a Venini üvegmárka készítette, kívülről 24 karátos arannyal és 250 karátos citrinnel van bevonva. A parfüm tetején ezen kívül összesen 4.45 karát ametiszt és 25 karát gyémánt is megtalálható. Éveken át ki volt állítva a Bvlgari párizsi szalonjában, ám jelenleg egy magánszemély birtokolja, akinek kiléte nem nyilvános. 

Bvlgari Opera Prima (kb. 85,5 millió forint)
Bvlgari Opera Prima (kb. 85,5 millió forint) 

2. DKNY Golden Delicious (kb. 364 millió forint)  

A DKNY Golden Delicious parfümje kb. 15 ezer forintba kerül — ezt a különleges darabot, amiből csak egy készült a világon—, kívülről mégis több ezer kristály, drágakő és ékkő borítja! A parfüm üvegét  Martin Katz ékszerét álmodta és valósította meg 2011-ben azzal a céllal, hogy az aukcióra bocsátott illat eladásából befolyt összeget jótékonysági célokra, az éhezés megszüntetésére fordítsa. Ez jelentősen felnyomta az árát is!

A több, mint 1500 órán át készült mestermű 14 karátos arannyal van bevonva, külsejét pedig New York felhőkarcolói borítják, egészen pontosan 2700 darab gyémántból kirakva. Az üvegcsén ezen kívül 170 db zafír; egy 2.43 karátos sárga gyémánt; 15 db, kerek rózsaszínű gyémánt és még sok más különleges ékkő is megtalálható, melyek a világ minden tájáról származnak. 

DKNY Golden Delicious (kb. 364 millió forint)  
DKNY Golden Delicious (kb. 364 millió forint)  

1. Nabeel Shumukh (kb. 550 millió forint)  

A világ jelenlegi legdrágább parfümjét, Shumukh-ot (arabul: a világ legjobbja) a 2019-ben kreálták meg az Egyesült Arab Emírségekben, a The Spirit of Dubai Parfums irányítása alatt. A szantálfából, pézsmából, török rózsából és indiai agárbából készült, fás illatjegyeket magán viselő parfümöt három év kutatómunka és több, mint 500 különböző parfüm keverése előzte meg, tehát egy hihetetlenül különleges darabról van szó! A parfüm állítólag 12 órán át marad a bőrön, a ruhán pedig 20 órán át.Az üvegcse azonban nemcsak belül rejt értéket, hanem kívülről is!

Magát az olasz muránói üvegben lévő parfümöt egy 197 centiméteres, elsőosztályú, olasz bőrrel bevont golyóálló széfben őrzik, kívülről pedig 3571 db gyémánt és drágakő, egy hatalmas igazgyöngy, valamint összesen 2,5 kilogramm 24-karátos arany és 5,9 kilogramm ezüst vonja be. Természetesen csak egy készült belőle a világon. 

Nabeel Shumukh (kb. 550 millió forint)    Via
Nabeel Shumukh (kb. 550 millió forint)  

Íme a teljes TOP10-es lista a világ legdrágább parfümjeiből!

10. Jean Patou Joy (kb. 310 ezer forint)

9.  Caron Poivre (kb. 360 ezer forint)

8. Chanel Le N°5 Parfum Grand Extrait (kb. 1,3 millió forint)  

7.Baccarat Les Larmes Sacrées de Thebes (kb. 2,5 millió forint)  

6. Paco Rabanne 1 million (LUXE Edition) (kb. 20,8 millió forint)  

5. Gianni Vive Sulman Parfum VI (kb. 32,4 millió forint)  

4. Clive Christian Perfume No. 1 Majesté impériale (kb. 78,3 millió forint)  

3. Bulgari Opera Prima (kb. 85,5 millió forint)  

2. DKNY Golden Delicious (kb. 364 millió forint)  

1. Nabeel Shumukh (kb. 550 millió forint)  

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves