Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZEXUÁLIS ÉLET

Tényleg lyukas lepedőn keresztül szexelnek a zsidók?

2023. augusztus 18.

3 perc olvasás

ELLE

kapcsolat párkapcsolat szex szexualitás intimitás
Tényleg lyukas lepedőn keresztül szexelnek a zsidók?
© Shutterstock

Minden kultúra tartogat izgalmas meglepetéseket. 9 dolog, amit a zsidóság tanít a szexualitásról. 


Bár azt hihetnénk, épp a zsidóktól nem érdemes tanulni a szexualitás vagy a férfi-nő kapcsolat terén, hiszen ők csak egy lyukas lepedőn keresztül szexelnek, és még csak egymáshoz sem érnek, a valóságban egészen más a helyzet. Sok más vallással ellentétben a judaizmus nem tekinti a szexet bűnősnek vagy obszcénnek. Sőt, a szemléletmódját akár egy modern pár- és szexterapeuta is megirigyelhetné. 

Íme 9 dolog, amit a zsidóság tanít a szexualitásról

Fontos a kölcsönös vágy és szeretet

Ha a szex a férj és a feleség között a megfelelő időben, kölcsönös szeretetből és vágyból történik, a szex micva lesz vagyis isteni parancsolattá válik.

Fontos a hűség

A szex nem csupán fizikai élvezet, hanem egy óriási jelentőségű aktus, amely elkötelezettséget és felelősséget igényel.

A szex célja a kapcsolat megerősítése

A zsidóságban a szex elsődleges célja a férj és feleség közötti szeretetteljes házassági kötelék megerősítése. A házasságban nagyon fontosnak tartják a kölcsönös baráti kapcsolat kiépítését férfi és nő között, aminek egyik eszköze a szexualitás. A gyereknemzés is célja a szexnek, de nem ez az egyetlen cél. 

Terhesség és menopauza alatt is lehet

A férj és feleség közötti szex megengedett (még ajánlott is!), amikor a fogantatás lehetetlen, például amikor a nő terhes, menopauza után, vagy amikor a nő a fogamzásgátlás megengedett formáját alkalmazza.

A szexnek örömmel kell párosulnia

Helytelen és gonosz dolognak tartják az önző személyes kielégülést célzó szexet, ami nincs tekintettel a partner örömére. Egy férfi soha nem kényszerítheti a feleségét a szexre. Egy párnak nem lehet szexuális kapcsolata részegen vagy veszekedés közben. A szex soha nem használható fegyverként a házastárssal szemben, sem a házastárs megfosztásával, sem pedig kényszerítésével. Súlyos bűncselekmény a szex (vagy annak hiánya) használata a házastárs megbüntetésére vagy manipulálására.

A szex a nő joga, nem a férfié

A férfinak kötelessége rendszeres szexuális életet élni a feleségével, és gondoskodni arról, hogy a szex kellemes legyen a számára. Köteles továbbá figyelni a jelekre, amelyek arra utalnak, hogy felesége szeretkezni akar, és felkínálni neki az együttlétet anélkül, hogy ő kérné. 

A férjnek otthon kell lennie

A Talmud meghatározza, hogy a férjnek milyen mennyiségű és minőségű szexben kell részesítenie a feleségét. A férfi nem tehet fogadalmat, hogy huzamosabb ideig tartózkodik a szextől, és nem utazhat el hosszú időre, mert az megfosztaná a feleségét a szexuális kapcsolattól. Ezen túlmenően, ha a férj következetesen megtagadja a szexuális kapcsolatot a nőtől, akkor a feleség elválhat a férfitól. 

A nő sem büntetheti a férjet

Ugyan a szex a nő joga, de ő sem foszthatja meg ettől szándékosan a férjét. Egy nő büntetésként nem tagadhatja meg a férfitől a szexet, és ha megteszi, a férj elválhat tőle.

Bármilyen póz megengedett

Minden olyan szexuális aktus megengedett, amely nem jár a hüvelyen kívüli magömléssel. Vannak olyan részek a Talmudban, amelyek előjátékra buzdítanak a nő izgalmának fokozása érdekében

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves