Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZAKÍTÁS

„Találkoznom kell az exemmel, aki rosszul bánt velem, de most haldoklik?”

2023. január 25.

3 perc olvasás

ELLE

párkapcsolat szakítás tanács vallomás haldoklik
„Találkoznom kell az exemmel, aki rosszul bánt velem, de most haldoklik?”
© Fotó: Getty Images

Sokakat felkavart a nő levele, aki teljesen tanácstalan az exével kapcsolatban. A férfi haldoklik, megkérte, hogy találkozzon vele, de a nő nagyon szenved a kéréstől. 


A nő teljesen tanácstalan, és nagyon szenved a volt partnere kéréstől. A férfi haldoklik, ezért mindenképpen szeretne a nővel találkozni. Ám korábban többször bántalmazta, amitől szorong és depressziós lett. Attól tart, a találkozás csak még rosszabbá teheti a mentális egészségét. 

Kétségbeesett a nő, és retteg találkozótól

A nő egy névtelen fórumon próbált meg segítségét kérni. Leírta a történetét, és a félelmeit. Elárulta, hogy évek óta szorong, és valósággal retteg attól, hogy milyen lenne a találkozó. 

15 évig voltam együtt a párommal, bár soha nem voltunk jegyesek, és nem is éltünk együtt. Eleinte romantikus és gondoskodó volt, aztán megváltozott. Sosem jött el hozzám, és amikor szakítottunk, már nyolc éve nem szexeltünk. Amikor együtt voltunk, annyira nem éreztem magam szeretve, és állandóan magamat hibáztattam. Mindent megtettem érte, aztán öt éve tüdőbetegséget diagnosztizáltak nála, és abbahagyta a munkát. 

A nő ezután azzal folytatja, hogy a betegség hatására a férfi teljesen elhagyta magát. Nem dolgozott, és szinte minden idejét kocsmákban töltötte. Ha találkozni szeretett volna vele, akkor kénytelen volt megkeresni az egyik kocsmában. 

Öt évig tűrtem ezt, aztán tavaly összetörtem és véget vetettem a kapcsolatnak. Próbáltam felhívni, hogy elmagyarázzam, mert szerettem volna beszélgetni vele, ha összefutunk, de soha nem válaszolt a hívásaimra. Három hónappal később rákot diagnosztizáltak nála, és kevesebb mint egy éve van hátra. Valaki más mondta el nekem, és nagyon ideges lettem. 

A közös ismerősökön keresztül megtudta, hogy a férfi örülne neki, ha találkoznának, és tudnának beszélni. Ám a nő retteg. Az elmúlt évek nagyon megviselték, épp kezdte feldolgozni, amikor megkereste az ismerős. Attól tart, hogy a szorongása és a depressziója csak sokkal rosszabb lesz, ha ismét találkozik a volt barátjával. 

Írtak a nőnek tanácsot, úgy vélik, nincs oka arra, hogy lelkiismeret-furdalást érezzen, mivel normálisak az érzelmei. Nehéz időszakon van túl, így érthető a dolog. 

Az exednek rengeteg lehetősége volt a 15 év alatt, hogy több erőfeszítést tegyen a kapcsolatba, hogy jobban bánjon veled és hogy átvegye az irányítást az egészsége felett, de nem tette meg.

Az semmiképp sem javasolják a nőnek, hogy ismét elkezdjen járni a volt barátjával pusztán azért, mert bűntudatot érez. Inkább írjon neki egy levelet, melyben leírhatja az érzéseit, és emlékezhet a kapcsolatuk kezdeti csodás szakaszára. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves