Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

No effort

A szakértő elárulta, hogy egy nárcisztikus ember, miért nem sétál a párja mellett

2023. október 22.

2 perc olvasás

ELLE

nárcisztikus sétálás
A szakértő elárulta, hogy egy nárcisztikus ember, miért nem sétál a párja mellett
© Shutterstock

A nárcisztikussal a sétálás sem egyszerű. 


A nárcisztikusok egyik legkellemetlenebb tulajdonsága sétálás közben mutatkozik meg, ami a másik felet rendkívül idegessé és szomorúvá tehet. Egy Danish nevű coach, aki nárcisztikus visszaélések túlélőit segíti részletesen beszámolt a jelenségről.

Nem sétálnak a párjuk mellett 

A nárcisztikusok gyakori tulajdonsága, hogy nem hajlandóak a párjuk mellett sétálni, hanem inkább előtte mennek. Ez azonban nem csupán párkapcsolatokra lehet jellemző, ugyanezt megtehetik egy barátjukkal vagy rokonukkal is. Az ok pedig egyszerű: így akarják megmutatni, hogy ők dominálnak. 

Először is, a nárcisztikusok empátiája gyengült vagy hiányzik, így az érzelmi kötődések, kötelékek nem igazán lehetségesek. Ezért sétálnak a csoport vagy a személy előtt, akivel vannak

– magyarázta a szakértő. 

A második, hogy azért sétálnak előtted, hogy demonstrálják a dominanciát. Egy normális és egészséges kapcsolatban a partnerek egyenrangú félként és két egyénként járnak együtt, kölcsönös tisztelettel. Ezzel szemben a nárcisztikusok előremennek, hogy érvénytelenítsenek és elhanyagoljanak téged. Az előre járás azt is jelezheti, hogy egy nárcisztikus eltávolodik tőled

– tette hozzá a népszerű coach. 

Danish hozzátette, hogy valaki mellett sétálni az öntudatlan elfogadás és megalkuvás jele, mivel mindketten olyan sétatempót találtok, amely valahol az átlagos járási sebességetek közepéhez esik, de a nárcisztikusok senkivel nem kötnek kompromisszumot semmilyen áron, különösen nem azokkal, akiknek fontosnak kellene lenniük az életükben. 

Íme, a TikTok videó, amiben a szakértő elmondja az okokat

@narcabusecoach 3 Reasons Why Narcissist Walks Ahead Of You #stitch @Ashley Shea ♬ Lisa Instagram 2 - F3

A kommentelők közül azonban többen felszólaltak, hogy bizony ők is gyorsabban sétálnak, mint a párjaik, de ennek más okai vannak. Az egyik hozzászóló például ADHD-s és képtelen lassan menni, míg a férje egyáltalán nem az a tempós típus. A szakértő azonban nem azt mondta, hogy nem minden ember, aki gyorsan sétál, és nem várja meg a másikat nárcisztikus, de bizony ez is egy jel lehet annál, akinél tényleg jelen van a személyiségzavar.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves