Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Párkapcsolat

4 jel, hogy a párod egy energiavámpír

2023. október 11.

2 perc olvasás

ELLE

párkapcsolat energiavámpír
4 jel, hogy a párod egy energiavámpír
© Shutterstock

Volt már dolgod energiavámpírral? 


Az egymásra való odafigyelés minden érzelmi kapcsolat kulcsfontosságú pillére, de sajnos nem egy energiavámpírnak. Ezek az emberek hajlamosak többet elvenni és követelni, mint amennyit adnak, így rendkívül nehéz velük párkapcsolatban lenni. Íme, a legfontosabb jelek, amikre figyelni kell. 

1. Minden drámának a részesei 

Nem szokatlan, hogy egy konfliktus vagy dráma középpontjában az energiavámpírok állnak. Figyelemigényük túlmutat a pozitívon, ami azt jelenti, hogy egy energiavámpírnak nem lesz gondja a negatív figyelem felkeltésével is, mindaddig, amíg ez azt jelenti, hogy egy adott helyzetben érintettek.

2. Állandóan a figyelem középpontjában kell lenniük 

Nos, mint említettük imádják a drámát és a konfliktust, de alapjáraton is igénylik, hogy minden szem rájuk figyeljen. Gyakori jelenség, hogy egy szobában nem csupán a partnerük 100 százalékos figyelmére vágynak, de mindenki máséra is. Nehéz az élet egy ilyen emberrel, ugye?

3. Mindig igazuk van 

Fontos szabály náluk, hogy mindig igazuk kell, hogy legyen. Az energiavámpíroknak sok mérgező tulajdonságuk van, az egyik az, hogy azt hiszik, soha nem tévednek. Ha azt érzed, hogy a partnered makacs, minden vitát meg kell nyernie, és általánosságban önigazoló magatartást tanúsít, akkor lehet, hogy egy energiavámpírral van dolgod.

4. A társfüggőség

Az energiavámpírok egyik legkimerítőbb tulajdonsága a társfüggő természetük. A túlzottan kodependens kapcsolat szorongást okozhat, hogy gondoskodj a partnered szükségleteiről, bűntudatot kelthet benned, ha időt szánsz magadra, és általában elégedetlen vagy a saját kapcsolatodban. Egy energiavámpír pontosan ezt teszi, és kimerít a folyamatos figyelmed iránti igényükben.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves