Quantcast

TECH

Rejtett kamerát talált egy nő az iPhone-jában, ami minden készülékben benne van

Rejtett kamerát talált egy nő az iPhone-jában, ami minden készülékben benne van
© svetikd/Getty Images

Döbbenetes funkciója van az Apple készüléknek, ám szinte senki nem tud róla.

Az iPhone tulajdonosok egyszerűen imádják azt a komplex rendszert és felhasználói élményt, amelyet az Apple telefonok és további eszközök nyújtanak. A telefonra telepített alapvető alkalmazások az élet minden területén megpróbálják kiszolgálni a felhasználót. A kamera alapvetően az ilyen típusú készülékek erőssége, sok vásárló emiatt dönt a vásárlás mellett. Most pedig, egy TikTok felhasználónak köszönhetően kiderült: egy rejtett kamerája is van.

Döbbenetes: nemcsak a Kamera applikációval fotózhatsz az iPhoneokkal

Második kameraként funkcionál az iPhone-okban a Nagyító alkalmazás, fedezte fel a meglepő, nem túl ismert funkciót az egyik népszerű TikTokker. A nagyító eszköz az iPhone beépített kameráját használja a szöveg vagy az objektumok nagyításához, hogy tisztábban lássa őket a felhasználó. A nagyító már évek óta létezik, de a TikToknak köszönhetően most már az is tudomást szerzett róla, aki eddig nem találkozott vele. A Nagyító része az Apple kisegítő lehetőségeinek, amelyek célja az emberek vizuális, fizikai és hallási igényeinek támogatása. 

Az ötlet az, hogy a látássérült emberek életük megkönnyítésére használhatják, de valójában az általános felhasználók számára is hasznos.

„A nagyító úgy működik, mint egy digitális nagyító. Az iPhone kamerájával megnöveli bárminek a méretét, amelyre rámutat, így tisztábban láthatja a részleteket. Használja a vakut a tárgy megvilágításához, állítsa be a szűrőket a színek megkülönböztetéséhez, vagy készítsen fényképet statikus közeli felvételhez."

Hogy hol találod?

Írd be a telefon keresőjébe, hogy Nagyító, és azonnal megjelenik neked az alkalmazás. A nagyítás mértékét az oldal alján található csúszkával szabályozhatod, attól függően, hogy milyen közelről szeretnéd nézni a képernyőt. Lehetőség van állóképek készítésére is a nagyító segítségével, így nem kell a telefont az olvasni kívánt szöveg fölött tartani. Módosíthatod a megtekintett kép színét és fényerejét, és aktiválhatod a vakut is. A kisegítő lehetőségeket elsősorban a mentális vagy testi fogyatékosok megsegítésére tervezték, ám a mindennapokban is nagyon hasznos lehet.

Via

Még több hír az Apple termékekről

Így nézhet ki a 2024-es megjelenésű iPhone16

Sokat elárul rólunk, hogyan tartjuk a telefonunkat

Nem tudjuk róla levenni a szemünket: ilyen gyönyörű az új iPhone