Quantcast

Love seats

Kanapékollekcióval ünnepli a Pride-ot az IKEA

© CNW Group/IKEA Canada

A bútoráruház kanadai ágazata egy egész kanapékollekcióval rukkolt elő, amelyeket az LMBTQ-közösség zászlói ihlettek.

A kanadai IKEA az LMBTQ-közösségekbe tartozó művészeket kért fel, hogy tervezzék meg a saját zászlójukhoz passzoló kanapéhuzatokat a Pride hét alkalmából. Így született meg az aszexuális, a transznemű, a pánszexuális, a nem-bináris, a genderfluid, a leszbikus vagy a biszexuális ülőalkalmatosság. A kollekció darabjai egyelőre nem megvásárolhatók, csak az IKEA kanadai üzleteiben lehet megtekinteni őket.

Bár a kezdeményezés egyértelműen jó szándékkal született, az egyik dizájn mégis kisebb felháborodást keltett az LMBTQ-közösség körein belül. A biszexuális kanapén ugyanis egy furcsa mondat is olvasható: „When you change OR to AND, nobody believes you.” Ami annyit tesz: „Amikor a VAGY-ot ÉS-re cseréled, senki sem hisz neked.”

A kommentelők tetszését cseppet sem nyerte el a kanapé, amelyet tenyér- és kézminták borítanak be, a karfán pedig két pink alkar látható. Egyesek egyenesen azt írták, alig várják, hogy idén Halloweenkor megpillanthassák a biszexuális kanapé ihlette rémisztő jelmezeket. 

Emellett a felirat is vegyes érzéseket keltett az érintettekben, a biszexuális közösség ugyanis a mai napig gyakran találkozik azzal a feltételezéssel, hogy a biszexualitás nem is valódi szexuális orientáció, csupán döntésképtelenség.

A huzat tervezője, Charlotte Carbone Twitter-üzenetben osztotta meg az őt kritizálókkal, hogy az idézet egy Brian Lanigan versből származik, aki éppen a biszexuálisokat érintő hátrányokkal kapcsolatos tapasztalatait örökítette meg alkotásában.

Forrás: Elle