Quantcast

Miss Dior

A női művészeket helyezi fókuszba a Dior kiállítása

A női művészeket helyezi fókuszba a Dior kiállítása
© Andreas Rentz/Getty Images for Dior

Christian Dior utolsó otthonában merülhetünk el a Miss Dior világában.

Montauroux-ban, a francia divatház alapítója, Christian Dior utolsó ismert otthonában nyitott meg a „Miss Dior: 12 női művész” című kiállítás. A különleges alkalomra 12 női művészt kértek fel, hogy készítsenek egy-egy műalkotást, amelyet az ikonikus Miss Dior parfüm üvege ihletett.

Ingrid Donat, Sabine Marcelis, Hua Wang, Mimosa Echard, Bianca Beck, Marcella Barceló, Pia Maria Raeder, Morgane Tschiember, Bethan Laura Wood, Anya Kielar, Daishi Luo és Haruka Kojin munkáit csodálva teljesen elmerülhetünk a Miss Dior világában.

A kiállítás tematikája tökéletesen illeszkedik Christian Dior világához, akinek szenvedélyét és kreativitását két dolog inspirálta a legjobban: a művészet és a nők. A Miss Dior parfüm történelmi jelentőségű, az illattal Christian Dior a francia ellenállásban szolgáló nővérének kívánt emléket állítani – a parfüm a szerelmet, a szabadságot és a nőiességet jelképezi.

A Château de La Colle Noire kertjében és a kastély falain belül kiállított kortárs műalkotásokat november elsejéig lehet megtekinteni.

Forrás: Elle