Quantcast

Közhelyek

A 9 legrosszabb mondat, amit egy szingli nőnek mondhatsz

A 9 legrosszabb mondat, amit egy szingli nőnek mondhatsz
© Flashpop/Getty Images

Illetéktelen, atyáskodó vagy éppen passzív-agresszív. Kilenc nő elárulja, mik a legrosszabb mondatok, amiket egyedülállóként valaha hallottak.

Feltétlenül szexelned kell!

Október elején édesanyámmal sétáltunk az utcánkban, ahol több kutyasétáltató gazdival is találkoztunk a környéken. Minden alkalommal megálltam, hogy megsimogassam a kutyusokat, mert épp azon gondolkodom egy ideje, hogy veszek egy kiskutyát. A harmadik megdögönyözött kutyus után anyukám megfogta a karomat, és szigorúan rám parancsolt: „Feltétlenül keress magadnak valakit és szexeljetek! Nem lehetsz ennyire szeretethiányos, hogy miden kutyát megölelgess!” Azt sem tudtam, mit mondjak neki… (Lily, 24 éves)

Gyerekként sem szerettél másokkal játszani

Néhány hete találkoztam újra a gyerekkori dadámmal. A beszélgetés során megkérdezte, hogy van-e valakim, és amikor nemmel válaszoltam, fanyarul visszavágott: „Tudtam, már kicsi korodban sem szerettél senkivel játszani, mindig egyedül voltál a sarokban. És húsz évvel később még mindig ugyanez a helyzet!” Éljen a fordított pszichológia… (Samia, 29 éves)

Ő is örül, hogy nem kell többé látnia magát

Úgy egy hónappal ezelőtt hazafelé buszoztam, miközben a barátnőimnek meséltem az előző esti Tinder-randimról. Nem volt az a született szőke herceg, inkább egy kissé túlsúlyos, alulképzett pasas, amit a telefonba is részleteztem. Egyszer csak a tőlem jobbra ülő idős hölgy a karomra tette a kezét és azt mondta: „Biztosan ő is örül, hogy nem kell többet látnia magát”, majd leszállt a következő megállónál. Bevallom, eléggé tanácstalan voltam, hogyan tovább. (Anne, 27 éves)

Menj férjhez és szülj gyereket!

„Menj férjhez és szülj gyereket – az sem baj, ha később elválsz, legalább nem maradsz egyedül.” Több tucatszor hallottam már ezt a mondatot, többnyire az anyám generációjához tartozó emberektől. 34 éves vagyok, egyedülálló és büszke vagyok rá. Nem értem azok logikáját, akik feltétlenül meg akarnak állapodni… Én sokkal jobban érzem magam egyedül, mint egy rossz társ mellett. (Djamila, 34 éves)

Akkor mindegy…

Az első orvos, akit felkerestem, mikor az egyetem miatt Párizsba költöztem, szó szerint magamra hagyott a policisztás ovárium szindróma tüneteivel. Amikor arra kértem, végezzen hormonvizsgálatot, hogy kiderüljön, miért erősödtek a fájdalmaim, azzal rázott le: „Egyébként is, ha nem hajlandó fogamzásgátlót szedni és nem akar gyereket sem, akkor mindegy.” Tehát egész életemben kínzó fájdalmakra, pattanásokat, szőrösödésre és hajhullásra vagyok kárhoztatva, amiért nem akarok mindennap hormonokat szedni és teherbe sem szeretnék esni? (Azel, 28 éves)

Vegyél fel szoknyát!

„Nem ártana változtatni az öltözködési szokásaidon. Vegyél fel szoknyát, mutasd meg a lábadat – a nagy pufidzseki, ami mindent eltakar, nem vonzó az emberek számára.” Apám kéthetente elmondja ezt a monológot, akkor is, ha épp tíz fok van odakint és én épp garatgyulladással küzdök… (Paula, 24 éves)

A macskás vénlány archetípusa

Szeptember környékén több új kollégát is fogadnom kellett a cégnél, ahol HR-esként dolgozom. Kissé késve érkeztem, elnézést kértem és gondoltam, elmagyarázom az okát: a macskám behozott egy még élő egeret a lakásomba, amit nekem kellett levadásznom és kitessékelnem. A zsivajban tisztán hallottam, ahogy az egyik új dolgozó azt mormogta: „Nem csoda, hogy egyedül van, a macskás vénlány archetípusa…” (Maggie, 45 éves)

Nem mondanád ezt, ha lenne pasid

Egyesek számára az egyetlen elképzelhető ok, amiért valaki feminista, az, hogy egyedül van. A szavaimat gyakran hiteltelenítik a párkapcsolatban élők. Amikor néhány barátomnak az anyagiakkal vagy a házimunka megosztásával kapcsolatos problémákról beszélek, gyakran hallom azt a választ: „ezt csak azért mondod, mert egyedül vagy. Nem mondanád ezt, ha lenne pasid.” Miért, egy kapcsolatban élni szükségszerűen azzal jár, hogy az ember agyát lobotomizálják? (Sabrine, 25 éves)

Egy csinos lánynak nem szabadna szinglinek lennie

A nőgyógyászom örvendeztetett meg a következő mondattal, amikor legutóbb nála jártam. „Egy ilyen csinos lánynak nem szabadna szinglinek lennie. Az élet párosan szép, nem igaz?” (Cecil, 23 éves)

Forrás: Elle