Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Folyamkvíz

Tudod, melyik országokon folynak keresztül ezek a folyók? Kvíz!

2023. október 26.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

földrajz kvíz folyó folyam
Tudod, melyik országokon folynak keresztül ezek a folyók? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/Andrei Stepanov

A világ 10 legnagyobb, illetve leghíresebb folyóját soroljuk ebben a kvízben. Tudod, melyik folyam melyik országban csordogál/hömpölyög?


Mára egy földrajzi témájú kvízt állítottunk össze: a világ folyói, folyamai szerepelnek benne. Gyere, tedd próbára a tudásod, játssz velünk!

Folyamkvíz

A világ legnagyobb folyói között vannak olyanok, amik a hosszuk egészében vagy zömében egyetlen országban folynak: ilyen folyamok szerepelnek az alábbi kvíz első felében. Más vízfolyások azonban rengetegszer lépik át az országhatárt (vagy éppen képezik az országhatárt két állam között), ilyenek szerepelnek a kvíz második felében.

Az első 5 kérdésnél azt kell megtippelned, melyik az az ország,

amiben az adott folyó folyik,

amit az adott folyam átszel – egyszerű lesz, meglátod! Félidőben viszont csavarunk egyet a dolgon: a játék második felében megint 5 folyót mutatunk, de ezek több országon haladnak keresztül, és ezen országok közül 3 lesz ott a lehetséges válaszok között. Plusz ott lesz egy negyedik ország is,

amit az adott folyó NEM érint.

Ezt persze a kérdéseknél is jelezni fogjuk, szóval kattints bátran, kezdődjön a játék!

Magyarország folyóiról is van kvízünk egyébként, de ha a folyókból meg a földrajzból most ennyi elég volt, alább találsz még három kvízajánlatot, szóval ne hagyd abba a játékot!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves